Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Wiek uczestników: od 16 lat

Szkoła Leonardo da Vinci posiada szkoły we Florencji, w Mediolanie, Rzymie i Sienie. Wszystkie szkoły są położone w centrach miast, a młoda i profesjonalna kadra lektorów wykształcona jest pod kątem nauczania języka włoskiego jako języka obcego. Wszystkie szkoły uzyskały międzynarodowy certyfikat jakości ISO 9001:2008.
Szkoła Leonardo da Vinci w Rzymie mieści się w atrakcyjnym i eleganckim budynku w centrum miasta, tuż przy deptaku, w pobliży Piazza Navona, Zamku Świętego Anioła i bazyliki Św. Piotra. W tej typowo rzymskiej dzielnicy znajduje się wiele uroczych kafejek, sklepów, butików, bibliotek, a przede wszystkim panuje tu atmosfera, jakiej nie znajdzie się nigdzie indziej w tym mieście.

Szkoła dysponuje 12 klasami i bezpłatnym dostępem do Internetu.

Program

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem dni świątecznych). Grupy max. 14 osobowe.

Kurs intensywny - 20 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 45 minut)

Kurs intensywny plus - 30 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 45 minut). Grupy max. 14 osobowe.

Stopnie nauczania: A1-C2

Terminy rozpoczęcia:
dla początkujących: 04.02; 18.02; 01.04; 15.04; 29.04; 06.05; 20.05; 03.06; 17.06; 01.07; 15.07; 29.07; 05.08; 19.08; 02.09; 16.09; 30.09; 14.10; 28.10; 11.11; 25.11; 09.12.2019r. Pozostałe poziomy zaawansowania: co tydzień w poniedziałek.

Zakwaterowanie

U rodzin goszczących, pokoje 1-osobowe. Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 14.00, wyjazd w dzień po zakończeniu kursu - w sobotę po śniadaniu do godz. 10.00.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 13/20/27 noclegów (w zależności od wybranej długości trwania kursu).

Wyżywienie: 2 posiłki dziennie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Oferujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.

Informacje praktyczne

> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> zajęcia mogą się odbywać na dwie zmiany: rano i po południu,
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia płatne dodatkowo:
- dopłata za kurs intensywny (dodatkowe 10h tygodniowo) – 500 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg u rodziny - 190 zł (bez zajęć lekcyjnych),
- transfer z/na lotnisko: Leonardo da Vinci lub Fumicino - 450 zł w jedną stronę, opłata za opóźnienie transferu: 100 zł/godzinę,
> istnieje możliwość modyfikacji zakwaterowania i wyżywienia (pokój 2-osobowy, pełne wyżywienie, śniadania itp. – szczegółowa oferta dostępna na zapytanie: opole@almatur.pl,
> dni świąteczne, w których zajęcia nie będą się odbywały: 22.04; 01.05; 15.08; 01.11.2019r.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+     (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OIKR051919.05.2019 - 01.06.2019Impreza w trakcie realizacji 14 dni
OIKR052626.05.2019 - 08.06.20194549 złDzwoń14 dni
OIKR060202.06.2019 - 15.06.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR060909.06.2019 - 22.06.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR061616.06.2019 - 29.06.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR062323.06.2019 - 06.07.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR063030.06.2019 - 13.07.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR070707.07.2019 - 20.07.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR071414.07.2019 - 27.07.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR072121.07.2019 - 03.08.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR072828.07.2019 - 10.08.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR080404.08.2019 - 17.08.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR081111.08.2019 - 24.08.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR081818.08.2019 - 31.08.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR082525.08.2019 - 07.09.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR090101.09.2019 - 14.09.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR090808.09.2019 - 21.09.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR091515.09.2019 - 28.09.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR092222.09.2019 - 05.10.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR092929.09.2019 - 12.10.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR100606.10.2019 - 19.10.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR101313.10.2019 - 26.10.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR102020.10.2019 - 02.11.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR102727.10.2019 - 09.11.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR110303.11.2019 - 16.11.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR111010.11.2019 - 23.11.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR111717.11.2019 - 30.11.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR112424.11.2019 - 07.12.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR120101.12.2019 - 14.12.20194549 złRezerwuj14 dni
OIKR120808.12.2019 - 21.12.20194549 złRezerwuj14 dni

Terminy i ceny Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+     (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OIKR051212.05.2019 - 01.06.2019Impreza w trakcie realizacji 21 dni
OIKR051919.05.2019 - 08.06.2019Impreza w trakcie realizacji 21 dni
OIKR052626.05.2019 - 15.06.20196479 złDzwoń21 dni
OIKR060202.06.2019 - 22.06.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR060909.06.2019 - 29.06.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR061616.06.2019 - 06.07.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR062323.06.2019 - 13.07.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR063030.06.2019 - 20.07.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR070707.07.2019 - 27.07.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR071414.07.2019 - 03.08.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR072121.07.2019 - 10.08.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR072828.07.2019 - 17.08.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR080404.08.2019 - 24.08.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR081111.08.2019 - 31.08.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR081818.08.2019 - 07.09.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR082525.08.2019 - 14.09.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR090101.09.2019 - 21.09.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR090808.09.2019 - 28.09.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR091515.09.2019 - 05.10.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR092222.09.2019 - 12.10.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR092929.09.2019 - 19.10.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR100606.10.2019 - 26.10.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR101313.10.2019 - 02.11.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR102020.10.2019 - 09.11.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR102727.10.2019 - 16.11.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR110303.11.2019 - 23.11.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR111010.11.2019 - 30.11.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR111717.11.2019 - 07.12.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR112424.11.2019 - 14.12.20196479 złRezerwuj21 dni
OIKR120101.12.2019 - 21.12.20196479 złRezerwuj21 dni

Terminy i ceny Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+     (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
OIKR050505.05.2019 - 01.06.2019Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OIKR051212.05.2019 - 08.06.2019Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OIKR051919.05.2019 - 15.06.2019Impreza w trakcie realizacji 28 dni
OIKR052626.05.2019 - 22.06.20198609 złDzwoń28 dni
OIKR060202.06.2019 - 29.06.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR060909.06.2019 - 06.07.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR061616.06.2019 - 13.07.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR062323.06.2019 - 20.07.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR063030.06.2019 - 27.07.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR070707.07.2019 - 03.08.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR071414.07.2019 - 10.08.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR072121.07.2019 - 17.08.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR072828.07.2019 - 24.08.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR080404.08.2019 - 31.08.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR081111.08.2019 - 07.09.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR081818.08.2019 - 14.09.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR082525.08.2019 - 21.09.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR090101.09.2019 - 28.09.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR090808.09.2019 - 05.10.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR091515.09.2019 - 12.10.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR092222.09.2019 - 19.10.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR092929.09.2019 - 26.10.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR100606.10.2019 - 02.11.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR101313.10.2019 - 09.11.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR102020.10.2019 - 16.11.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR102727.10.2019 - 23.11.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR110303.11.2019 - 30.11.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR111010.11.2019 - 07.12.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR111717.11.2019 - 14.12.20198609 złRezerwuj28 dni
OIKR112424.11.2019 - 21.12.20198609 złRezerwuj28 dni

kod imprezy: OIKR~RZYM_KURS_JEZYKA_WLOSKIEGO_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.