Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Promocje Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Promocje
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Obozy młodzieżowe
Zagranica
Transport samolotem Malta - Gzira - zimowy obóz rekreacyjny 3514 zł 3599 zł 26.01.2019 (8 dni) wiek 12-18

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk 599 zł 749 zł 13.09.2018 (4 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Skarby Adriatyku dla seniora 1999 zł 2487 zł 15.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Karlštejnskie winobranie 759 zł 949 zł 27.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga 759 zł 949 zł 27.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze 599 zł 749 zł 12.10.2018 (3 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Bajkowa Kapadocja 2334 zł 2799 zł 20.09.2018 (11 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt 799 zł 987 zł 13.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie 609 zł 749 zł 12.10.2018 (3 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice 799 zł 987 zł 27.09.2018 (4 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour 1369 zł 1699 zł 22.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre 1449 zł 1799 zł 22.09.2018 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia 1049 zł 1299 zł 22.09.2018 (7 dni)

Kursy językowe
Zagranica
Transport samolotem Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Family IELS 4014 zł 4099 zł 26.01.2019 (8 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS 4214 zł 4299 zł 26.01.2019 (8 dni) wiek 12-18

Egzotyka
Zagranica
Transport samolotem Birma, Laos, Wietnam - Trójkąt buddyjski 8922 zł 9899 zł 10.01.2019 (14 dni)
Transport samolotem Chile, Argentyna - Na samym końcu świata 11999 zł 13999 zł 13.10.2018 (15 dni)
Transport samolotem Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej 11499 zł 12999 zł 22.11.2018 (16 dni)
Transport samolotem Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji 10862 zł 11699 zł 25.04.2019 (17 dni)
Transport samolotem Indie - Pięć pereł Indii 5582 zł 5799 zł 14.02.2019 (11 dni)
Transport samolotem Japonia - Dwie wyspy Samurajów 9012 zł 9999 zł 28.04.2019 (14 dni)
Transport samolotem Japonia - Japoński wachlarz 6312 zł 6999 zł 08.04.2019 (8 dni)
Transport samolotem Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej 11712 zł 12999 zł 03.04.2019 (16 dni)
Transport samolotem Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi 14999 zł 16999 zł 18.11.2018 (19 dni)
Transport samolotem RPA, Suazi, Mozambik - Trzy oblicza Afryki 9462 zł 10499 zł 26.02.2019 (14 dni)
Transport samolotem Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny 5999 zł 6999 zł 26.11.2018 (14 dni)
Transport samolotem Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji 8499 zł 9899 zł 28.11.2018 (18 dni)
Transport samolotem USA, Meksyk - W sombrero po Kalifornii 9462 zł 10499 zł 25.04.2019 (18 dni)

Obozy studenckie
Zagranica
Transport samolotem Malta - Obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+ 1799 zł 2099 zł 22.09.2018 (8 dni)

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.