Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Szwajcaria - Szwajcarskie specjały Biuro Podróży Almatur

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Stein am Rhein Szafuza Zurych Bazylea Pilatus Jezioro Czterech Kantonów Lucerna Berno Murten Jezioro Genewskie Évian-les-Bains Montreux Lozanna Zermatt Matterhorn Broc Gruy?res
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Szwajcaria - Szwajcarskie specjały
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Stein nad Renem - Szafuza - Zurych - Bazylea - Góra Pilatus- Jezioro Czterech Kantonów - Lucerna - Berno - Murten- Jezioro Genewskie - Evianles Bains - Montreux - Lozanna - Zermatt- Matterhorn - Broc - Gruyeres

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy. Przejazdprzez Niemcy i Austrię. W trakcie przejazdu planowanesą krótkie postoje.
2 dzień:
W godzinach porannych przyjazd do niezwykleurokliwej miejscowości Stein amRhein (Stein nadRenem). Spacer zaułkami średniowiecznej starówkiuważanej za jedną z najpiękniejszych wcałejSzwajcarii. Czas wolny. Następnie rejs statkiem poRenie do Szafuzy, wśród winnic i historycznych miasteczek.Krótki spacer po zabytkowej części miasta,słynącego z charakterystycznych kamienic z oknamiwykuszowymi. Przejazd autokarem do Neuhausen,gdzie znajduje się największy w Europie wodospadRheinfall. Rejs po rzece u podnóża wodospadu,skąd zobaczymy panoramę 23-metrowej kaskadyoraz zamku Laufen. Przejazd do hotelu w okolicyLucerny/Zurychu. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd na zwiedzanie Zurychu, największegomiasta Szwajcarii. Spacer ulicą Bahnhofstrasse,pod którą znajdują się największe bankowe skarbce.Zobaczymy taras widokowy Lindenhof - dawny posterunekrzymski, kościół św. Piotra z największą tarczązegarową w Europie, kościół Fraumünster z witrażamiautorstwa Marca Chagalla oraz Grossmünster - świątynię,w której kazania głosił Ulrich Zwingli - „ojciec”szwajcarskiej reformacji. Czas wolny. W godzinach popołudniowychprzejazd autokarem do Bazylei – miastapołożonego w trójkącie niemiecko-francusko-szwajcarskim.Spacerpo ulicach starego miasta, gdzie warteuwagi są m.in. katedra Münster z XI wieku z krużgankami,taras Pfalz z panoramą Renu, ratusz z charakterystycznączerwoną fasadą, plac Fischmarkt i fontannapostmodernistycznego twórcy Tinguely’ego. Czas wolny,następnie przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wycieczka na górę Pilatus (2.132 mn.p.m.). Wjazd na szczyt najbardziej stromą, zębatąkoleją świata, poruszającą się po stoku o nachyleniudo 48%. Ze szczytu podziwiać będziemy panoramęAlp i Jeziora Czterech Kantonów. Następnie przejazddo Lucerny i spacer po lucerneńskiej starówce: m.in.średniowieczne, drewniane mosty - Kapellbrücke(Most Kapliczny) i Spreuerbrücke (Most Młyński),fragmenty dawnych murów miejskich, urokliwe placeoraz najbardziej znany w Szwajcarii pomnik „UmierającegoLwa”. Wizyta w Ogrodzie Lodowcowym (Gletschergarten),w którym atrakcją są pomniki natury wpostaci kotłów lodowcowych i głazów narzutowych, atakże labirynt luster Alhambra. Czas wolny. Przejazddo hotelu, kolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd autokarem do Berna. Malowniczatrasa prowadzi m.in. wzdłuż jezior Brienzersee iThunersee. Spacer ulicami szwajcarskiej stolicy, którejstarówka wpisana jest na listę UNESCO: m.in. Bärenpark– park zamieszkiwany przez niedźwiedzie, odktórych wywodzi się nazwa stolicy; ulica Kramgasse,wzdłuż której na długości 6 km ciągną się kamienice zpodcieniami; katedra św. Wincentego z ponad 100 metrowąwieżą; zabytkowe fontanny, w tym słynna FontannaWielkoluda – olbrzyma pożerającego dzieci; wieżazegarowa Zytglogge; gmach szwajcarskiego parlamentu.Czas wolny. Po południu przejazd do urokliwegomiasteczka Murten szczycącego się 800 - letnią historiąi zabytkami sięgającymi czasów średniowiecza, położonegojest nad jeziorem o tej samej nazwie, na granicywpływów dwóch kultur – niemieckiej i francuskiej. Krótkispacer po miejscowości, podczas którego ze szczytówhistorycznych murów warownych będziemy podziwiaćniepowtarzalną panoramę dachów starówki. Przejazd wokolice Jeziora Genewskiego, zakwaterowanie w hotelu,kolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu spacer po popularnym kurorcie Ouchy,położonym tuż nad brzegiem Jeziora Genewskiego.W godzinach południowych rejs statkiem po JeziorzeGenewskim do francuskiego miasteczka Evian-les--Bains. Z pokładu statku można w pełnej okazałościpodziwiać panoramę Riwiery Szwajcarskiej z jejnajsłynniejszymi kurortami, winnicami i alpejskimiszczytami. Krótki pobyt w miejscowości uzdrowiskowejEvian, która swą sławę zawdzięcza rozlewni wódmineralnych, a następnie powrót statkiem do Lozanny.Przejazd przez słynący z tradycji uprawy winorośliregion Lavaux w okolice Montreux do zamku Chateaude Chillon. Zwiedzenie średniowiecznych wnętrz jednegoz najliczniej odwiedzanych zamków w Szwajcarii,w którego oknach ukazują się alpejskie szczytyodbijające się w tafli jeziora. Następnie przejazd doLozanny. Spacer po centrum miasta: m.in. katedragotycka, stare miasto, Fontanna Sprawiedliwości i ratusz.Czas wolny. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu wyjazd autokarem w stronę Zermatt,jednej z najsłynniejszych górskich miejscowości wSzwajcarii, położonej u stóp legendarnego szczytuMatterhorn i w całości zamkniętej dla ruchu kołowego.Przyjazd do Täsch, a następnie kontynuacja podróżypociągiem (przejazd na trasie Täsch - Zermattok. 15 min.). Spacer po miejscowości Zermatt, gdziemożna odwiedzić muzeum Matterhornu, prezentującewystawę związaną z historycznymi próbami zdobyciaszczytu, a także eksponaty z życia codziennegomieszkańców. W trakcie spaceru po miasteczkumożna także zajrzeć do dzielnicy Hinterdorf, w którejzachowały się tradycyjne drewniane stodoły oraz zakupićoryginalne szwajcarskie pamiątki. Dla chętnychwjazd kolejką linową na Klein Matterhorn (3.883 mn.p.m.). Możliwość podziwiania zapierającej dech wpiersiach panoramy Alp 360° oraz zejścia do pałaculodowegowykutego w lodowcu na głębokości 15 metrów.W godzinach wieczornych przejazd do hotelu,kolacja, nocleg.
8 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Gruyeres, gdzie wytwarzanyjest jeden z najbardziej znanych szwajcarskichserów. Zwiedzenie pomieszczeń, wktórych odbywa się produkcja oraz degustacjasera Gruyeres. Następnie przejazd autokaremdo Broc. Spacer po tutejszej fabryce czekoladyCailler, należącej do słynnego koncernu Nestle.Ta krótka i przyjemna lekcja historii zakończonazostanie słodkim poczęstunkiem. Po zwiedzaniumożliwość zakupu słodkich pamiątek. Wczesnympopołudniem wyjazd w stronę Polski. Przejazdprzez Austrię i Niemcy.
9 dzień:
Powrót do Polski we wczesnych godzinach porannych.

Program fakultatywny

- Rejs po Jeziorze Genewskim - 40 CHF,
- Kolejka na Pilatus – ok. 70 CHF,
- Kolejka na Klein Matterhorn - ok. 110 CHF,
- Wąwóz rzeki Aare - ok. 9 CHF.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelach o standardzie**/***:3 noclegi w okolicy Lucerny/Zurychu, 3 noclegi w okolicy Jeziora Genewskiego. Pokoje 2, 3osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
6 śniadań serwowanych, 6 kolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD,barkiem.
Ubezpieczenie:
SignalIduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może uleczmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobieraneza całą grupę (np. za lokalnych przewodników)są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nieoprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobistydotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca. Dopłatyza dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Stein nad Renem (ok. 930 km)- ok. 13 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 3100 km.
W niektórych terminach ze względów technicznychi pogodowych możliwe ograniczenia w kursowaniu kolejek górskich i statków.W celu korzystania z gniazdek elektrycznych należy zabrać ze sobą wtyczki przejściowe.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przezuczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępudo zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, przewodnicylokalni, Tour Guide. Koszt - ok. 120 CHF,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Szwajcaria - Szwajcarskie specjały   (skrót: SZWAJCARSKIE SPECJALY PAX HB)
06.06 - 14.06.2020
 9 dni / KITS0606
4317 zł   2799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.07 - 26.07.2020
 9 dni / KITS0718
4317 zł   2799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
15.08 - 23.08.2020
 9 dni / KITS0815
4317 zł   2799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KITS~SZWAJCARSKIE_SPECJALY_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.