Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny Almatur Łódź

obozy młodzieżowe
wycieczki
OBOZY MŁODZIEŻOWE WYCIECZKI I WCZASY EGZOTYKA KONTAKT BLOG PROMOCJA LAST MINUTE
menuAlmatur obozy młodzieżowe
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny (wiek lat)

- rejs to przygoda, podróż, wyprawa. Nocujemy codziennie w innym miejscu. Śpimy na jachtach,
- jachty kabinowe klasy Antila 24, Sasanka 660, Tango 780 i podobne,
- każda załoga ma swojego sternika, pod opieką którego żegluje, wypoczywa, wspólnie przyrządza posiłki w jachtowej kuchni,
- oprócz żeglowania- kąpiele, plażowanie, zwiedzanie, wyjścia w portach,
- nocowanie w dużych i znanych portach, jak również w mniejszych oraz na "dziko",
- wieczory z gitarą przy ognisku i/lub wspólne wyjścia na dyskotekę

Program
Rejs żeglarski - turystyczny (13-18 lat)

Propozycja dla wszystkich, którzy preferują żeglarstwo rekreacyjne. Nasi obozowicze zostaną zapoznani z ABC żeglarskiej wiedzy, która umożliwi obsługę jachtu i bezpieczne spędzanie czasu na wodzie. Rejs turystyczny i szkoleniowy będą płynąć wspólną trasą.
Program fakultatywny

- Egzamin na patent żeglarza jachtowego - wg cennika PZŻ - ok. 150 PLN płatne w dniu egzaminu. Wymagane ukończenie 14 lat, ważna legitymacja, zgoda rodziców, zdjęcie legitymacyjne (3,5x4,5 cm)

- Wejście do zwiedzanych obiektów (np. Stacja Hodowlana Bobrów w Popielnie) wg. aktualnych cenników.

Zakwaterowanie

10 noclegów w kabinach jachtów na koi z materacem. Jachty Sasanka, Tango, Antila i podobne. Każdy jacht wyposażony jest w segment kuchenny (kambuz).

Świadczenia

Zakwaterowanie: w kabinach jachtów na koi z materacem. Jachty Sasanka, Tango, Antila i podobne. 10 noclegów. Każdy jacht wyposażony jest w segment kuchenny (kambuz). Wyżywienie: całodzienne przygotowywane przez członków załogi pod nadzorem sternika z produktów zakupowanych przez organizatora. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar turystyczny lub pociąg+autokar. Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15000 PLN. Obowiązkowe składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 PLN. Opieka wykwalifikowanej kadry wychowawców, sterników, instruktorów. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Obowiązkowa dopłata - składka do kasy rejsu na wyżywienie, paliwo, opłaty portowe - 550 PLN (płatne na miejscu kierownikowi rejsu). W przypadku wzrostu cen żywności, postojów w portach itp. składka do kasy rejsu ulegnie zwiększeniu stosownie do potrzeb załogi. Uczestnicy w portach i na przystaniach sami opłacają koszty wc, pryszniców, ładowania telefonów. Rejs przeznaczony jest dla uczestników samodzielnych, zdyscyplinowanych, niekonfliktowych, potrafiących dostosować się do grupy. Rzeczy pakujemy w miękką torbę, lub plecak bez stelaża. Twarde walizki „lotnicze”, na kółkach itp. wykluczone. Należy zabrać ze sobą: śpiwór, sztormiak (nieprzemakalną kurtkę i spodnie), rękawiczki bez palców. Na jachtach obowiązuje chodzenie w miękkim obuwiu - trampkach, sandałach, adidasach. Szczegółowe informacje transportu dostępne będą na stronie Biura bliżej terminu wyjazdu. Planowany przyjazd do ośrodka ok. 20.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. 08:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż 16.00, wyjazd nie później niż godzina 11.00. Miejsce zbiórki zależne od trasy rejsu: Ośrodek Ryn Marina ul. Mazurska 17 Ryn, lub Ostróda-Wałdowo ośrodek "Bajka".
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego.
Podana cena imprezy zawiera obowiązkowe składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny   (skrót: REJS ZEGLARSKI TURYSTYCZNY 2023 PAX FB)

kod imprezy: PPRW~REJS_ZEGLARSKI_TURYSTYCZNY_2023_PAX_FB



Kolonie i obozy młodzieżowe
wycieczki
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro podróży Almatur Łódź to unikalne połączenie doświadczenia, pasji i bezpieczeństwa. Istniejemy już od 1956 roku, kiedy to stawialiśmy pierwsze kroki jako biuro obsługujące ruch turystyczny dla środowisk akademickich. Z czasem przekształciliśmy ofertę, poszerzając zakres usług m.in. o wycieczki krajowe i egzotyczne. Jednak od lat filarem naszej działalności są właśnie obozy młodzieżowe, studenckie, kolonie dla dzieci, letnie obozy rekreacyjne, żeglarskie, sportowe, windsurfingowe, taneczne, wokalne i pozostałe obozy i kolonie tematyczne.
Nie zamykamy się na nowe możliwości i stale rozwijamy ofertę. Aktualnie nasi klienci mogą wybrać zarówno obozy nad morzem, w górach, jak i kolonie nad jeziorem czy za granicą. Stawiamy na unikalne obozy dla dzieci i młodzieży, które są skupione wokół konkretnego celu. Takim celem może być np. aktywny wypoczynek, zawieranie nowych znajomości, zabawa w gronie rówieśników, rozwój zdolności i zainteresowań, czy znalezienie nowej pasji. Z biurem podróży Almatur wszystko jest możliwe!
Dlaczego Almatur Łódź to najlepszy wybór na wakacje?
Wakacje z biurem Almatur Łódź to idealny pomysł na udany wyjazd. Nasze letnie obozy i kolonie młodzieżowe, a także wycieczki krajowe i egzotyczne, zostały wyszukane spośród setek rozmaitych ofert. Dzięki temu, jak mało które biuro podróży, oferujemy niezwykle szeroki zakres kolonii tematycznych. Oryginalne propozycje takie jak obozy jeździeckie, przygodowe, narciarskie, snowboardowe, RPG, a także mangowe i zagraniczne, np. w słonecznej Hiszpanii, to zdecydowanie najmocniejsze atuty naszej oferty.
Poza tym wyróżnia nas dbałość o szczegóły i bezpieczeństwo. Wiemy, że najlepiej odpoczywa się z myślą, że wszystko zostało zorganizowane od A do Z. Dlatego zapewniamy uczestnikom wsparcie wykwalifikowanych opiekunów i przewodników oraz niezbędne pakiety ubezpieczeń. Wybierając wakacje letnie i zimowe z Almatur, poświęcisz swój czas na zabawę, gry sportowe, odpoczynek w otoczeniu przyrody, a także turystyczne zwiedzanie największych atrakcji okolicy. Całą resztą zajmie się nasz zespół!
Chcesz przeżyć niezapomniane wakacje? Zapoznaj się z naszymi wyjątkowymi ofertami wycieczek, obozów i kolonii dla dzieci oraz młodzieży. Postaw na biuro podróży, które od wielu lat specjalizuje się w dostarczaniu radości, zabawy i niezapomnianych przeżyć.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.