Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE I ZIMOWE OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Informacje
Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Anglia - Cambridge - Szkoła EC
Wiek uczestników od 16 lat

Ucz się od najlepszych

Jeden z najstarszych i najsławniejszych ośrodków uniwersyteckich na świecie, leży w środkowej Anglii. Cambridge kończyło wielu współczesnych noblistów, słynnych ludzi biznesu i polityki. Atmosferę miasta tworzy zarówno dostojna architektura collegów, jak i studiujących tam pełnych energii studentów. Na starówce, co krok, napotyka się średniowieczne zabudowania uniwersytetu, gotyckie kościoły i bogato zdobione kamienice. Można tutaj wstąpić do jednej z bibliotek czy sławnej King's College Chapel, by posłuchać światowej sławy chóru. Popularnym miejscem spotkań studentów są też starannie strzyżone trawniki uniwersyteckich dziedzińców oraz kipiący zielenią park nad rzeką. Popływaj po rzece Cam na płaskodennej łodzi zwanej punt - angielskiej odpowiedzi na weneckie gondole. Wybierz się do centrum miasta na koncert muzyki na żywo.
Podążanie śladami takich absolwentów Cambridge, jak Karol Darwin, Sir Isaac Newton oraz król Jerzy VI nie może być nudne.

EC to szkoła o międzynarodowej renomie, działająca nieprzerwanie od 1991 roku, specjalizująca się w nauczaniu języka angielskiego młodzieży oraz dorosłych. Co roku obsługuje ok 45.000 studentów z ponad 145 krajów całego świata, prowadząc zajęcia w 18 różnych lokalizacjach (UK, Malta, USA, Kanada, Australia, RPA). Szkoła posiada rekomendację British Council i jest członkiem EnglishUK.

Szkoła zlokalizowana w centrum Cambridge, niedaleko od King's College Chapel, w sąsiedztwie sklepów, klubów i restauracji.

Kursy są organizowane przez cały rok i rozpoczynają się w każdy poniedziałek.

Dostępne rodzaje kursów:
• Kurs standardowy: 20 lekcji/tydzień
• Kurs intensywny: 30 lekcji/tydzień



Program

Program: 20 lub 30* lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo (standardowo zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku - lekcje w godzinach porannych lub popołudniowych: zwykle kurs standardowy - 09:00-12:15, zwykle kurs intensywny – 8:30 – 14:30); grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 13-15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele; test kwalifikacyjny w poniedziałek na rozpoczęcie kursu; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu.

* Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 500 PLN/tydzień.

Bogaty program zajęć kulturalnych, rozrywkowych (dyskoteki) i sportowych oraz wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych.

Aby pobyt w zagranicznej szkole językowej był jak najbardziej efektywny, należy dokładnie zastanowić się i wybrać odpowiedni kurs, który spełni nasze oczekiwania.

Najpopularniejszym rodzajem są kursy standardowe (General English), które podnoszą ogólny poziom umiejętności językowych, mówienia i rozumienia w danym języku jak również zwiększają zasoby słownictwa. Dla osób poszukujących innego rodzaju kursów, na indywidualne zapytanie przygotujemy ofertę kursu językowego dostosowanego do konkretnych potrzeb i wymagań.

W ramach naszej oferty możemy zaproponować Państwu kursy: intensywne, kursy indywidualne (1 to 1 z nauczycielem), kursy egzaminacyjne (kursy przygotowujące do egzaminów tj. FCE – First Certificate in English, CEA - Certificate in Advanced English, CPE – Certificate of Proficiency in English, TOEFL – Test of English as a Foreign Language, IELTS – International English Language Testing System i wiele innych), jak również kursy specjalistyczne w zakresie zarządzania, marketingu, administracji, hotelarstwa, turystyki, prawa, medycyny, mediów, kursy dla nauczycieli i inne. Czas trwania kursów uzależniony jest tylko i wyłącznie od Państwa.

- * Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 500 PLN/tydzień

Program fakultatywny

Przykładowe wycieczki fakultatywne wraz z cenami:

London (full day) - ok 21 GBP,
Salisbury and Stonehenge (full day) - ok 37 GBP,
Bath and Stonehenge (full day) - ok 40 GBP,
Brighton (full day) - ok 24 GBP,
Windsor and Oxford - (full day) - ok 37 GBP,
Stratford and Warwick Castle (full day) - ok 29 GBP,
Nottingham and Sherwood Forest (full day) - ok 22 GBP.

Realizacja i dostępność wycieczek uzależniona od ilości chętnych na dane wycieczki



Świadczenia

Zakwaterowanie:
U rodzin goszczących w pokojach 1 osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 4 tygodnie przed rozpoczęciem kursu). Rodziny goszczące rozlokowane są blisko przystanków autobusowych lub stacji metra w odległości maksymalnie do 45 min jazdy od szkoły (średnio 30-45 min lokalnym transportem).
Rodziny przez kilka pierwszych dni pomagają studentom w przystosowaniu się do nowego miejsca :)

Wyżywienie: Rodziny goszczące: Śniadania i obiadokolacje.

Transport: Dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka przedstawicieli szkoły EC na miejscu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie: 1-52 tygodni pobytu. Kurs zgodnie z wybraną ofertą. Wyżywienie: zgodnie z wybraną ofertą. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

CENA NIE OBEJMUJE: transportu, transferu z/na lotnisko (dla osób niepełnoletnich transfery obowiązkowe - koszt 2000 PLN), dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu.

- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.



Informacje praktyczne

- Potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 72 godzin od zgłoszenia,
- Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych),
- Uczestnik jest zobowiązany podać w jak najszybszym terminie szczegółowe informacje o przelocie tzn: nazwę linii lotniczych, numery rejsu i godziny przelotu,
- Uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
- Zalecane kieszonkowe - ok. 150-200 GBP/tydzień (na wydatki własne, wyżywienie i transport na miejscu),
- Odległość od szkoły - ok/ 60 minut transportem publicznym,
- W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail),
- Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

- Przykładowe ceny:
Big Mac £2.89
Sandwich £3.50
Can of Coke £.065
Coffee in a café £2.50
1 litre of milk £0.80
2 litres of water £1.50
A loaf of bread £0.80
Two course meal in average restaurant £15.00
Cost of sim card £10
Cinema £6 - £8
Entrance to clubs £5 - £15

Świadczenia dodatkowo płatne:
- Dopłata za kurs intensywny * (30 lekcji/tydzień) - 500 PLN/tydzień,
- Dopłata obowiązkowe transfery z/na lotnisko dla niepełnoletnich - 2000 PLN.

- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND CAMBRIDGE HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCKC100707.10 - 21.10Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCKC101414.10 - 28.10Impreza w trakcie realizacji 15 dni
PCKC102121.10 - 04.116309 złRezerwuj15 dni
PCKC102828.10 - 11.116309 złRezerwuj15 dni
PCKC110404.11 - 18.116309 złRezerwuj15 dni
PCKC111111.11 - 25.116309 złRezerwuj15 dni
PCKC111818.11 - 02.126309 złRezerwuj15 dni
PCKC112525.11 - 09.126309 złRezerwuj15 dni
PCKC120202.12 - 16.126309 złRezerwuj15 dni
PCKC120909.12 - 23.126309 złRezerwuj15 dni
PCKC121616.12 - 30.126309 złRezerwuj15 dni
PCKC122323.12 - 06.016309 złRezerwuj15 dni
PCKC123030.12 - 13.016309 złRezerwuj15 dni
PCKC010606.01 - 20.016309 złRezerwuj15 dni
PCKC011313.01 - 27.016309 złRezerwuj15 dni
PCKC012020.01 - 03.026309 złRezerwuj15 dni
PCKC012727.01 - 10.026309 złRezerwuj15 dni
PCKC020303.02 - 17.026309 złRezerwuj15 dni
PCKC021010.02 - 24.026309 złRezerwuj15 dni
PCKC021717.02 - 03.036309 złRezerwuj15 dni
PCKC022424.02 - 10.036309 złRezerwuj15 dni
PCKC030303.03 - 17.036309 złRezerwuj15 dni
PCKC031010.03 - 24.036309 złRezerwuj15 dni
PCKC031717.03 - 31.036309 złRezerwuj15 dni
PCKC032424.03 - 07.046309 złRezerwuj15 dni
PCKC033131.03 - 14.046309 złRezerwuj15 dni
PCKC040707.04 - 21.046309 złRezerwuj15 dni
PCKC041414.04 - 28.046309 złRezerwuj15 dni
PCKC042121.04 - 05.056309 złRezerwuj15 dni
PCKC042828.04 - 12.056309 złRezerwuj15 dni
PCKC050505.05 - 19.056309 złRezerwuj15 dni
PCKC051212.05 - 26.056309 złRezerwuj15 dni
PCKC051919.05 - 02.066309 złRezerwuj15 dni
PCKC052626.05 - 09.066309 złRezerwuj15 dni
PCKC060202.06 - 16.066309 złRezerwuj15 dni
PCKC060909.06 - 23.066309 złRezerwuj15 dni
PCKC061616.06 - 30.066309 złRezerwuj15 dni
PCKC062323.06 - 07.076309 złRezerwuj15 dni
PCKC063030.06 - 14.076309 złRezerwuj15 dni
PCKC070707.07 - 21.076309 złRezerwuj15 dni
PCKC071414.07 - 28.076309 złRezerwuj15 dni

Terminy i ceny Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+     (skrót: IND CAMBRIDGE HF EC PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
PCKC100707.10 - 28.10Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCKC101414.10 - 04.11Impreza w trakcie realizacji 22 dni
PCKC102121.10 - 11.118809 złRezerwuj22 dni
PCKC102828.10 - 18.118809 złRezerwuj22 dni
PCKC110404.11 - 25.118809 złRezerwuj22 dni
PCKC111111.11 - 02.128809 złRezerwuj22 dni
PCKC111818.11 - 09.128809 złRezerwuj22 dni
PCKC112525.11 - 16.128809 złRezerwuj22 dni
PCKC120202.12 - 23.128809 złRezerwuj22 dni
PCKC120909.12 - 30.128809 złRezerwuj22 dni
PCKC121616.12 - 06.018809 złRezerwuj22 dni
PCKC122323.12 - 13.018809 złRezerwuj22 dni
PCKC123030.12 - 20.018809 złRezerwuj22 dni
PCKC010606.01 - 27.018809 złRezerwuj22 dni
PCKC011313.01 - 03.028809 złRezerwuj22 dni
PCKC012020.01 - 10.028809 złRezerwuj22 dni
PCKC012727.01 - 17.028809 złRezerwuj22 dni
PCKC020303.02 - 24.028809 złRezerwuj22 dni
PCKC021010.02 - 03.038809 złRezerwuj22 dni
PCKC021717.02 - 10.038809 złRezerwuj22 dni
PCKC022424.02 - 17.038809 złRezerwuj22 dni
PCKC030303.03 - 24.038809 złRezerwuj22 dni
PCKC031010.03 - 31.038809 złRezerwuj22 dni
PCKC031717.03 - 07.048809 złRezerwuj22 dni
PCKC032424.03 - 14.048809 złRezerwuj22 dni
PCKC033131.03 - 21.048809 złRezerwuj22 dni
PCKC040707.04 - 28.048809 złRezerwuj22 dni
PCKC041414.04 - 05.058809 złRezerwuj22 dni
PCKC042121.04 - 12.058809 złRezerwuj22 dni
PCKC042828.04 - 19.058809 złRezerwuj22 dni
PCKC050505.05 - 26.058809 złRezerwuj22 dni
PCKC051212.05 - 02.068809 złRezerwuj22 dni
PCKC051919.05 - 09.068809 złRezerwuj22 dni
PCKC052626.05 - 16.068809 złRezerwuj22 dni
PCKC060202.06 - 23.068809 złRezerwuj22 dni
PCKC060909.06 - 30.068809 złRezerwuj22 dni
PCKC061616.06 - 07.078809 złRezerwuj22 dni
PCKC062323.06 - 14.078809 złRezerwuj22 dni
PCKC063030.06 - 21.078809 złRezerwuj22 dni
PCKC070707.07 - 28.078809 złRezerwuj22 dni
PCKC071414.07 - 04.088809 złRezerwuj22 dni

kod imprezy: PCKC~IND_CAMBRIDGE_HF_EC_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.