Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa Biuro Podróży Almatur

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Bolonia Bari Polignano a Mare Ostuni Lecce Otranto Matera Alberobello Isole Tremiti San Giovanni Rotondo Monte Sant’Angelo Urbino
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Bolonia - Bari - Polignano a Mare - Ostuni - Lecce - Otranto - Matera - Alberobello -
Monte Sant'Angelo - San Giovanni Rotondo - Wyspy Tremiti - Urbino

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię na nocleg tranzytowy do Włoch w okolicy Tarvisio.
2 dzień:
Śniadanie. Przyjazd do Bolonii. Zwiedzanie centrum miasta oraz zabytków skupionych wokół Piazza Maggiore i Piazza del Nettuno. Przejdziemy również pod Uniwersytet, którego początki sięgają XI w. oraz kościół św. Dominika, miejsca pochówku tego mistyka i założyciela zakonu. Przejazd do hotelu w okolicy Senigali nad Morzem Adriatyckim, kolacja* i nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Bari. Zwiedzanie Bazyliki Św. Mikołaja, w której pochowana została królowa Bona Sforza. Przejazd do Polignano a Mare w Apulii, którego niewątpliwym atutem jest jego malownicze położenie na stromym klifie pełnym urokliwych jaskiń. Skalista linia brzegowa to jednak nie jedyny mocny punkt tego miasta. Zachwyca ono turystów także przepiękną architekturą, wspaniałą, czystą wodą i niezwykle efektowną, kamienną plażą. Przejazd do hotelu w okolicy Brindisi, kolacja*, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Ostuni - urokliwego miasteczka, które kojarzone jest ze słynnym greckim Santorini. Krótki spacer po zabytkowym centrum, którego sercem jest Piazza della Liberta. Przejazd do Lecce, miasta, które ze względu na cenną zabudowę barokową nazywane jest „Florencją południa”. Przejazd do Otranto, miasteczka okupowanego w XV w. przez Turków. Zwiedzanie zabytkowego centrum. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie Matery, miasta, którego historyczna część zwana Sassi to unikatowe domy wykute w skale z murowanymi fasadami. Przejazd do Alberobello, miejscowości słynącej z unikatowych form budownictwa - domów zwanych „trulli” - ule, zbudowanych z kamienia wapiennego bez zaprawy. Przejazd do hotelu w okolicy Manfredoni, kolacja*, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Monte Sant’Angelo znanego z cudownych objawień Michała Archanioła. Sanktuarium to zostało wpisane na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO jako jedno z siedmiu miejsc składających się na obiekt z listy noszący nazwę „Longobardowie we Włoszech. Ośrodki władzy, 568 – 774 n.e.”. Przejazd do San Giovanni Rotondo - miejsca związanego z kultem Ojca Pio. Zwiedzanie sanktuarium, w którym pochowany jest Święty Ojciec Pio, oraz poświęconego mu muzeum. Przejazd do hotelu w okolicy San Giovanni Rotondo, kolacja*, nocleg.
7 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Termoli. Rejs statkiem na Wyspy Tremiti. Wycieczka statkiem wokół wyspy San Domino z przystankiem na krótkie zwiedzanie średniowiecznych zabudowań wysepki San Nicola. Czas wolny na plażowanie i kąpiel w kryształowo czystym morzu. Przejazd do hotelu w okolicy Senigalii, i późna kolacja* (ok. 22:00). Nocleg.
8 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Urbino - miasta, w którym urodził się najsłynniejszy malarz epoki odrodzenia, Rafael Santi. Krótkie zwiedzanie zabytkowego centrum. Wyjazd w drogę powrotną do Polski.
9 dzień:
Kontynuacja przejazdu przez Austrię i Czechy. Powrót do Polski w godzinach porannych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w hotelach ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami. 1 nocleg tranzytowy w okolicy Tarvisio, 2 noclegi w okolicy Senigalii, 2 noclegi w okolicy Brindisi, 2 noclegi w okolicy Manfredoni,
Wyżywienie: 7 śniadań kontynentalnych, (*możliwość wykupienia 6 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej w cenie 50 EUR za osobę)
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane na całą grupę (np. za lokalnych przewodników, wjazdy do miast, itd.) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska Białej, Cieszyna. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Przejazd: Cieszyn – Tarvisio (ok. 750 km) - ok.10 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 4500 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, rezerwacje dla grup, Tour Guide, taksy klimatyczne, wjazdy do miast, parkingi, przejazdy komunikacją miejską, wycieczka na wyspy Tremiti. Koszt - ok. 140 EUR/os.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa   (skrót: NA KRANIEC WLOSKIEGO OBCASA PAX BB)
25.04 - 03.05.2020
 9 dni / CITA0425
2998 zł   1952 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.06 - 05.07.2020
 9 dni / CITA0627
2998 zł   1952 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
25.07 - 02.08.2020
 9 dni / CITA0725
2998 zł   1952 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
22.08 - 30.08.2020
 9 dni / CITA0822
2998 zł   1952 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.09 - 13.09.2020
 9 dni / CITA0905
2998 zł   1952 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: CITA~NA_KRANIEC_WLOSKIEGO_OBCASA_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.