Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ustroń - RPG Caerbannog Biuro Podróży Almatur

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ustroń
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Ustroń - RPG Caerbannog (wiek 13-19)
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Wakacje w Ustroniu będą świetne.
W położonym w Beskidzie Śląskim Ustroniu czeka na Was moc wakacyjnych atrakcji!
Ten znany, górski kurort zapewni Wam doskonałe warunki zarówno do wakacyjnego relaksu jak i do aktywnego spędzania czasu. Położone na stokach Beskidów, w spokojnej dzielnicy Ustronia - Jaszowcu Domy Wczasowe - Globus i Ondraszek zapewnią wygodny wypoczynek, a urozmaicone programy obozów i doświadczona kadra sprawią, że spędzone tu wakacje będą niezapomniane.

Program

RPG CAERBANNOG (13-19 lat)

Program obozu: większość czasu na obozie poświęcimy na SESJE GIER FABULARNYCH w systemie CAERBANNOG, podczas których wcielisz się w swoją postać i wraz z koleżankami i kolegami z drużyny przeżyjecie wspólnie niesamowite przygody. Niczym we Władcy Pierścieni, na obozie oferujemy Ci całą kampanię, na którą składa się ponad 40 GODZIN SESJI RPG. Aby zapewnić najwyższą jakość i przyjemność z gry, drużyny będą liczyć MAKSYMALNIE SZEŚCIU graczy na jednego członka kadry – mistrza gry. LARP – gry fabularne to nie tylko sesje i tworzenie opowieści w wyobraźni. To także teatr improwizacji, gdzie gra się ruchem, słowem, a także rekwizytami i przebraniami, których dużym wyborem dysponujemy. To tak, jakby przejść przez szafę i na parę godzin odwiedzić Narnię. Podczas LARPa odegrasz swoją postać na żywo, wraz ze wszystkimi pozostałymi uczestnikami obozu, a każdy będzie miał istotny wpływ na fabułę świata Caerbannog! PLANSZÓWKI – gry planszowe i karciane zapewnią nam relaks i rozrywkę w przerwach między innymi punktami programu. Doskonale też służą integracji i budowaniu więzi w drużynie. Do wyboru będziemy mieć dziesiątki tytułów, zarówno klasyki, jak i nowe gry pełne szalonych zasad. Zagraj z nami w Neuroshimę, Osadników z Catanu, 7 Cudów Świata, Dixit, Bang, Szalone Zegarki i wiele innych. OTULINOWCE – obóz RPG to nie tylko wyobraźnia i pokarm dla umysłu, to także rozwój ciała. Zażyjemy sporo ruchu na świeżym powietrzu, wykorzystując otulinowce – miękkie rekwizyty służące do szermierki. Niczym Piraci z Karaibów albo Wikingowie stoczymy honorowe pojedynki, rozegramy scenariusze przejęcia flagi i Juggera. Wszystko to zapewni nam świetny trening i dużo emocji! Dodatkowo – dostosowujemy nasz program do potrzeb i sugestii uczestników. W zanadrzu mamy: zajęcia łucznicze; prelekcje na temat systemu Caerbannog i szeroko pojętej fantastyki, bardzo przydatne przy tworzeniu postaci; warsztaty improwizacji i odgrywania postaci, inspirowane Whose Line Is It Anyway (I kto to mówi?), pomagające odnaleźć się i aktywnie działać podczas sesji i LARPów; projekcje filmów związanych z fantastyką i grami fabularnymi; obozową grę strategiczną, równie zdradziecką i ryzykowną, co Gra o Tron, której konsekwencje kształtują świat Caerbannog na długie lata. Zapraszamy do zapoznania się z systemem Caerbannog przed obozem, zastanowienia się nad swoją postacią i zaplanowania drużyny wspólnie ze znajomymi. Wyobraź sobie świat Caerbannog, na który masz realny wpływ. Połącz to ze świetną zabawą w towarzystwie wspaniałych ludzi, którzy dzielą twoje zainteresowania. Dodaj doświadczoną i profesjonalną kadrę, tworzącą obozy RPG od ponad 12 lat. Daj się porwać przygodzie na obozie RPG CAERBANNG!

Uczestników obozów RPG zachęcamy do zabrania wszelkich własnych przebrań, rekwizytów, systemów RPG, kostek do gry (k4, k6, k8, k10 i k12), ołówków i notatników.

Zakwaterowanie

Dom Wczasowy „Globus" lub Dom Wczasowy „Ondraszek”.
Położenie: Obiekty znajdują się w spokojnej dzielnicy Ustroń – Jaszowiec, w górskiej dolinie otoczonej lasami.
Pokoje: 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami, TV i balkonami, w recepcji bezpłatne Wi-Fi i sklepik. Do dyspozycji uczestników: bilard, stół do tenisa stołowego, sale konferencyjne, sklepik przy recepcji, duży teren rekreacyjny wokół obiektów, boisko do siatkówki plażowej, wiata grillowa i place zabaw. Nieopodal ścieżki spacerowe, ścieżka zdrowia fitness outdoor, bulwary wiślane.

W turnusie I - zakwaterowanie w DW Globus.
W turnusach II - V - zakwaterowanie w DW Ondraszek.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser). Śniadaniai kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Zajęcia dopasowane będą do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą obuwie sportowe, dres, strój kąpielowy, buty za kostki z twardą podeszwą do pieszych wędrówek oraz odpowiedni sprzęt, strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem. Weź również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ręcznik kąpielowy, ciepły sweter lub polar i czapkę z daszkiem.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ustroń - obóz RPG Caerbannog Ondraszek   (skrót: USTRON RPG CAERBANNOG ONDRASZEK PAX FB)
08.07 - 18.07.2020
 11 dni / KPOU0708
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 29.07.2020
 11 dni / KPOU0719
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
30.07 - 09.08.2020
 11 dni / KPOU0730
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
10.08 - 20.08.2020
 11 dni / KPOU0810
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Ustroń - obóz RPG Caerbannog Globus   (skrót: USTRON RPG CAERBANNOG W GLOBUS PAX FB)
27.06 - 07.07.2020
 11 dni / KPOU0627
1799 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOU~109
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.