Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Spała - obóz jazdy konnej Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Spała
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Spała - obóz jazdy konnej (wiek )
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Spała to otoczona lasami Puszczy Nadpilickiej miejscowość wypoczynkowa będąca świadkiem polowań carów rosyjskich, prezydentów Mościckiego i Wojciechowskiego oraz Marszałka Piłsudskiego. Płynąca przez Spałę rzeka Pilica, rezerwaty przyrody, stare kopalnie piasku szklarskiego, tajemnicze bunkry z czasów II Wojny Światowej to jedne z wielu atrakcji tego regionu. Sąsiedztwo Centralnego Ośrodka Przygotowań Olimpijskich powoduje, że każdy dzień w Spale to możliwość spotkania z najbardziej znanymi polskimi sportowcami. Liczne ścieżki rowerowe i szlaki turystyczne umożliwią Wam z kolei lepsze poznanie tych okolic. Zamieszkacie w położonym w lesie, dwukondygnacyjnym ośrodku "Zacisze". Będziecie korzystać z hektarowego, ogrodzonego i oświetlonego terenu ośrodka, jadalni, zadaszonego kompleksu altan wokół miejsca na ognisko i grilla, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. W całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi! Zajęcia prowadzić będzie kadra złożona z instruktorów strzelectwa, kajakarstwa i innych form rekreacji. Do wyboru będzie obóz ASG, gdzie dużo zajęć odbędzie się w opuszczonych halach fabrycznych i wojskowych fortyfikacjach z czasów II Wojny Światowej, obóz przygodowy, gdzie jedna atrakcja gonić będzie kolejną, dla miłośników jazd konnych - obóz jeździecki z zajęciami w pobliskiej stadninie, a dla najmłodszych atrakcyjna i bezpieczna kolonia przygodowa. Oprócz zajęć realizowanych na poszczególnych obozach będziecie brali udział w programie wspólnym, na który złoży się: terenoznawstwo ("czytanie mapy", posługiwanie się busolą, odnajdowanie północnego kierunku, nocne podchody i gry terenowe); strzelectwo: z proc i łuków oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej, wycieczki piesze (do fortyfikacji z czasów II Wojny Światowej i ścieżkami edukacyjnymi po Rezerwacie Spała); dyskoteki, wieczory filmowe i ogniska; turnieje sportowe (tenis stołowy, bilard, kometka, "mokra siatkówka", kręgle); plażowanie nad Pilicą połączone z "Baloniadą"; konkursy plastyczne i muzyczne.

Program

Obóz jeździecki
“Wakacje w siodle”
(10-14 lat), (14-18 lat)

Jeździectwo: 8 wizyt w „Stajni Królewskiej” w Glinniku obok Spały po 3-4 godzin każda; konie są wyszkolone i przygotowane do pracy z dziećmi.

Zajęcia w grupach: Grupa początkująca: (30-45 minut w siodle dziennie) - jazda indywidualna na lonży, nauka stępowania i kłusowania, po nabraniu wprawy jazda samodzielna na ujeżdżalni.

Grupa średniozaawansowana i zaawansowana: (12 godzin w siodle podczas całego obozu)- jazda kłusem i galopem, jazda po drążkach, wyjazdy w teren.

Wszystkie grupy: siodłanie i kiełznanie, wyprowadzanie na padok i na trawę, kąpanie i karmienie koni, czyszczenie sierści i kopyt, prace porządkowe w stajni i obejściu koni. Pony games: (gry i zabawy na koniach )- przechodzenie przez szarfę na koniu, jazda z kubkiem pełnym wody lub jajkiem na łyżce, slalom z zawiązanymi oczami, tor przeszkód, pokonywanie niewielkich przeszkód i wykonywanie podstawowych figur z zakresu woltyżerki. Zajęcia teoretyczne: historia jeździectwa, anatomia konia i jego potrzeby behawioralne, budowa i rodzaje sprzętu jeździeckiego, trening młodych koni, przepisy dotyczące jeździectwa i sportów konnych.

„Letni hokej”: mecze, gdzie kijami hokejowymi są szczotki do zamiatania, a taflą lodową olbrzymia folia pokryta pianą. Poszukiwania: przedmiotów za pomocą wykrywaczy metali; elementy terenoznawstwa.

Zajęcia sprawnościowe: wyścigi w workach, na nartach wieloosobowych i szczudłach, rywalizacja w 3 osobowych „Spodniach Clowna”, zabawy z chustą animacyjną, chodzenie po taśmie trickline zawieszonej kilkadziesiąt centymetrów nad ziemią, turnieje sportowe.

Relaks: plażowanie nad Pilicą, wycieczki piesze i rowerowe, dyskoteki, wieczory filmowe i ogniska.

Każdy uczestnik musi posiadać zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania jeździectwa oraz zgodę Rodziców na udział w szkoleniu.

Wymagany ekwipunek (do zajęć jeździeckich): długie, wygodne spodnie (np. dresowe lub polarowe), pełne buty bez obcasów. Mile widziane: własne kaski i buty jeździeckie. Stajnia zapewnia kaski na głowę.

Zakwaterowanie

Ośrodek Konferencyjno - Szkoleniowy „Zacisze” – 10 noclegów w pokojach 2-, 3- i 4-osobowych z łazienkami i lodówkami. Położony w lesie, dwukondygnacyjny ośrodkek „Zacisze” , na terenie ośrodka jadalnia, kawiarnia z letnim ogródkiem, zadaszony kompleks altan wokół miejsca na ognisko i grilla, boiska do siatkówki plażowej, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. Rewelacja w całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi!

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Konferencyjno – Szkoleniowym „Zacisze”, pokoje 2, 3 i 4 -osobowe z łazienkami i lodówkami.

Wyżywienie: 4 x dziennie. Posiłki serwowane do stolików. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu
oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora najpóźniej na 21
dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, kamizelki asekuracyjne, okulary lub gogle i maski ochronne, mundury (paintball, uprzęże alpinistyczne). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Istnieje możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych. Na zakończenie obozubkażdy otrzyma pamiątkowy dyplom.

Wymagany ekwipunek – zegarek, mały plecak, śpiwór, karimata, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, buty turystyczne, scyzoryk, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy i okulary słoneczne, krem z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne i aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 13.00-16.00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 11.00-16.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Spała - obóz jazdy konnej   (skrót: SPALA ZACISZE KONNY PAX FB)
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / ŁPOS0729
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróży
09.08 - 19.08.2021
 11 dni / ŁPOS0809
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: ŁPOS~SPALA_ZACISZE_KONNY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Signal Iduna    Subwencja PFR