Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Serbia - Serbia na weekend Biuro Podróży Almatur

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Nowy Sad Belgrad Smederevo Golubac Subotica
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Serbia - Serbia na weekend
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Wielokulturowy Nowy Sad - Belgrad - Twierdza w Smederevie - Twierdza w Golubac -Park Narodowy ?erdap - Subotica - perła serbskiej secesji

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Słowację, Czechy, Węgry do Serbii. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd na nocleg do hotelu w okolice Nowego Sadu – głównego miasta wielokulturowego regionu Wojwodina. Zakwaterowanie, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie malowniczo położonego nad Dunajem Nowego Sadu, który przyciąga turystów przyjemną atmosferą i egzotycznym charakterem.Będziemy spacerować ulicami Starego Miasta. Zobaczymy ratusz, Pałac Biskupi, cerkiew św. Mikołaja i górującą nad miastem twierdzę Petrovaradin. Poznamy burzliwą historię twierdzy izwiedzimy jej podziemny system korytarzy – unikat na skalę europejską. Następnie przejedziemy doBelgradu - stolicy Serbii. Skierujemy się położonej na wzgórzu twierdzy Kalemegdan – to najstarszy zabytek miasta. Twierdza dawniej pełniła funkcje obronną, a dziś jest miejscem spotkań mieszkańców i turystów, zapewnia im rozrywkę i wypoczynek. Później udamy się do centrum Belgradu, na Plac Republiki z majestatycznym pomnikiem księcia Michała III Obrenovicia – wyzwoliciela Serbii spod panowania tureckiego. Tuż obok placu swój początek ma 400 metrowa ulica Skadarlija – najsłynniejsza ulica w Belgradzie. Zobaczymy też monumentalną Cerkiew św. Sawy (największa tego typu budowla na Bałkanach), oraz z zewnątrz budynek Parlamentu, Muzeum Narodowe. Następnie przejazd do Smedereva - słynnego z największej średniowiecznej budowli obronnej na Bałkanach (Smederevska twierdza). Otoczona potężnymi wałami warownia ubiega się o wpisanie jej na Listę światowego dziedzictwa UNESCO. Przejazd do hotelu na obiadokolację i nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd w kierunku Parku Narodowego Ðerdap (Żelazne Wrota). Po drodze zatrzymamy się nieopodal miasteczka Golubac, stanowiącego swoistą bramę do wąwozu Ðerdap, przy twierdzy Golubac. Według historyków zginął tu Zawisza Czarny. Twierdza jest ciekawostką komunikacyjną - przez jej bramy przebiega droga łącząca sąsiadujące miejscowości. Kontynuacja przejazdu do Parku Narodowego Ðerdap. Podziwiać będziemy jego najsłynniejszą i niezwykle malowniczą część, także podczas rejsu statkiem - długi na ponad 100 km wąwóz Ðerdap i tzw. Żelazna Wrota – krajobrazową dolinę Dunaju. Po rejsie przejazd do Suboticy - perły serbskiej secesji. To najbardziej węgierskie z serbskich miast. Jego wieczorne zwiedzanie rozpoczniemy od starówki, zobaczymy: ratusz, którego wieża jest symbolem miasta i jednocześnie najwyższym punktem w okolicy oraz piękne kamienice w stylu węgierskiej secesji. Po zwiedzaniu przejazd do hotelu, obiadokolacja i nocleg
4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu i wyjazd w kierunku Polski. Przejazd przez Węgry, Czechy i Słowację. Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/***, pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami
Wyżywienie:
3 śniadania, 2 obiadokolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Nowy Sad (ok.870 km) – ok. 10 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3400 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, opłaty rezerwacyjne, zwyczajowe napiwki. Koszt – ok. 80 EUR.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Serbia - Serbia na weekend   (skrót: SERBIA NA WEEKEND PAX HB)
30.04 - 03.05.2020
 4 dni / KMTS0430
1309 zł   847 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.08 - 16.08.2020
 4 dni / KMTS0813
1309 zł   847 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.09 - 06.09.2020
 4 dni / KMTS0903
1309 zł   847 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
24.09 - 27.09.2020
 4 dni / KMTS0924
1309 zł   847 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KMTS~SERBIA_NA_WEEKEND_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.