Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Wiek uczestników: od 16 lat

Moskwa - stolica Rosji, położona nad rzeką Moskwą, wielokrotnie niszczona przez najeźdźców i odbudowywana przez mieszkańców, znana w świecie przede wszystkim z Kremla i Placu Czerwonego.

Szkoła Liden & Denz w Moskwie - położona jest w centrum miasta, blisko dworca kolejowego Białoruska, w budynku należącym do Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Szkoła dysponuje dziesięcioma nowocześnie wyposażonymi salami lekcyjnymi. Studenci mają bezpłatny dostęp do Wi-Fi.

Program

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych). Na początku pobytu wycieczka po mieście z przewodnikiem.
Kurs standardowy - 20 godzin lekcyjnych zajęć tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 50 minut)
Kurs intensywny - 25 godzin lekcyjnych zajęć tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 50 minut)
Stopnie nauczania: A1 – B2 (konieczna znajomość alfabetu rosyjskiego).
Terminy rozpoczęcia kursów:

dla początkujących

04.02; 04.03; 01.04; 29.04; 13.05; 27.05; 10.06; 24.06; 08.07; 22.07; 05.08; 19.08; 02.09; 23.09; 14.10; 11.11; 02.12.2019r.
Pozostałe poziomy zaawansowania:

co tydzien w poniedziałek.


Zakwaterowanie

U rodzin rosyjskich, pokoje 1-osobowe. Mogą być to rodziny z dziećmi, małżeństwa lub osoby samotne. Zawsze są to osoby towarzyskie, lubiące poznawać nowych ludzi, gotowe do gorącego przyjęcia studentów w swoich domach. Zawsze mają czas na rozmowę, są cierpliwe, wyrozumiałe, troskliwe i gotowe do pomocy w każdej sytuacji, która może przytrafić się podczas pobytu na kursie. Rodziny są kwalifikowane i regularnie kontrolowane przez pracowników szkoły odpowiedzialnych za zakwaterowanie. Standard zakwaterowania jest monitorowany przez ankiety wypełniane przez studentów. Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 14.00, wyjazd w niedzielę po zakończeniu kursu w godz. 8.00 - 11.00.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 14, 21 lub 28 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: u rodzin goszczących: 2 posiłki dziennie. Pierwszy posiłek - kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek - śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Oferujemy atrakcyjne połączenia lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki. Transfer z dworca lub lotniska do rodziny goszczącej (w dniu przyjazdu). Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu.

Informacje praktyczne

> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia;
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu, szkoła nie organizuje transferów po zakończeniu kursu od rodziny goszczącej na lotnisko/dworzec kolejowy,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> czas dojazdu od miejsca zakwaterowania do szkoły – ok. 60 minut,
> zalecane kieszonkowe ok. 100 EUR/tydzień,
> konieczna jest wiza, wyrabia się ją w ambasadzie/konsulacie - koszt ok. 450 zł (biuro dostarcza dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę). Jeżeli dojazd na kurs będzie odbywał się samochodem, autokarem lub pociągiem przez terytorium Białorusi jest również konieczna tranzytowa wiza białoruska - koszt ok. 250 zł.
> świadczenia dodatkowo płatne:
- dodatkowy nocleg u rodziny (bez zajęć językowych i rekreacyjnych - maksymalnie 4 dodatkowe noclegi) - 245 zł,
- transfer od rodziny goszczącej na dworzec kolejowy - 140 zł,
- transfer od rodziny goszczącej na lotnisko - 140 zł,
- dopłata za kurs intensywny - 360 zł/tydzień,
- dopłata sezonowa za kurs między 21.05 - 23.09.2018r - 270 zł/tydzień,
> szkoła prowadzi kursy przygotowawcze do egzaminu TRKI, a także kursy z zakresu hotelarstwa, turystyki, obsługi lotniczej, instruktorów narciarstwa itp., szczegółowe informacje na zapytanie – opole@almatur.pl,
> Dni świąteczne, w których nie będą się odbywały zajęcia: 01.01; 02.01; 07.01; 23.02; 08.03; 01.05; 09.05; 12.06; 04.11.2019r.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: MOSKWA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
11.08 - 24.08.2019
 14 dni / ORKM0811
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
18.08 - 31.08.2019
 14 dni / ORKM0818
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
25.08 - 07.09.2019
 14 dni / ORKM0825
Sprzedaż zakończonaRezerwuj
01.09 - 14.09.2019
 14 dni / ORKM0901
5949 zł Rezerwuj
08.09 - 21.09.2019
 14 dni / ORKM0908
6489 zł Rezerwuj
15.09 - 28.09.2019
 14 dni / ORKM0915
5679 zł Rezerwuj
22.09 - 05.10.2019
 14 dni / ORKM0922
5409 zł Rezerwuj
29.09 - 12.10.2019
 14 dni / ORKM0929
5409 zł Rezerwuj
06.10 - 19.10.2019
 14 dni / ORKM1006
5409 zł Rezerwuj
13.10 - 26.10.2019
 14 dni / ORKM1013
5409 zł Rezerwuj
20.10 - 02.11.2019
 14 dni / ORKM1020
5409 zł Rezerwuj
27.10 - 09.11.2019
 14 dni / ORKM1027
5409 zł Rezerwuj
03.11 - 16.11.2019
 14 dni / ORKM1103
5409 zł Rezerwuj
10.11 - 23.11.2019
 14 dni / ORKM1110
5409 zł Rezerwuj
17.11 - 30.11.2019
 14 dni / ORKM1117
5409 zł Rezerwuj
24.11 - 07.12.2019
 14 dni / ORKM1124
5409 zł Rezerwuj
01.12 - 14.12.2019
 14 dni / ORKM1201
5409 zł Rezerwuj
08.12 - 21.12.2019
 14 dni / ORKM1208
5409 zł Rezerwuj
15.12 - 28.12.2019
 14 dni / ORKM1215
5409 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: MOSKWA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
04.08 - 24.08.2019
 21 dni / ORKM0804
Impreza w trakcie realizacji
11.08 - 31.08.2019
 21 dni / ORKM0811
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
18.08 - 07.09.2019
 21 dni / ORKM0818
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
25.08 - 14.09.2019
 21 dni / ORKM0825
Sprzedaż zakończonaRezerwuj
01.09 - 21.09.2019
 21 dni / ORKM0901
8719 zł Rezerwuj
08.09 - 28.09.2019
 21 dni / ORKM0908
8449 zł Rezerwuj
15.09 - 05.10.2019
 21 dni / ORKM0915
8179 zł Rezerwuj
22.09 - 12.10.2019
 21 dni / ORKM0922
7909 zł Rezerwuj
29.09 - 19.10.2019
 21 dni / ORKM0929
7909 zł Rezerwuj
06.10 - 26.10.2019
 21 dni / ORKM1006
7909 zł Rezerwuj
13.10 - 02.11.2019
 21 dni / ORKM1013
7909 zł Rezerwuj
20.10 - 09.11.2019
 21 dni / ORKM1020
7909 zł Rezerwuj
27.10 - 16.11.2019
 21 dni / ORKM1027
7909 zł Rezerwuj
03.11 - 23.11.2019
 21 dni / ORKM1103
7909 zł Rezerwuj
10.11 - 30.11.2019
 21 dni / ORKM1110
7909 zł Rezerwuj
17.11 - 07.12.2019
 21 dni / ORKM1117
7909 zł Rezerwuj
24.11 - 14.12.2019
 21 dni / ORKM1124
7909 zł Rezerwuj
01.12 - 21.12.2019
 21 dni / ORKM1201
7909 zł Rezerwuj
08.12 - 28.12.2019
 21 dni / ORKM1208
7909 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+   (skrót: MOSKWA KURS JEZYKA ROSYJSKIEGO PAX HB)
28.07 - 24.08.2019
 28 dni / ORKM0728
Impreza w trakcie realizacji
04.08 - 31.08.2019
 28 dni / ORKM0804
Impreza w trakcie realizacji
11.08 - 07.09.2019
 28 dni / ORKM0811
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
18.08 - 14.09.2019
 28 dni / ORKM0818
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
25.08 - 21.09.2019
 28 dni / ORKM0825
Sprzedaż zakończonaRezerwuj
01.09 - 28.09.2019
 28 dni / ORKM0901
10819 zł Rezerwuj
08.09 - 05.10.2019
 28 dni / ORKM0908
10549 zł Rezerwuj
15.09 - 12.10.2019
 28 dni / ORKM0915
10279 zł Rezerwuj
22.09 - 19.10.2019
 28 dni / ORKM0922
10009 zł Rezerwuj
29.09 - 26.10.2019
 28 dni / ORKM0929
10009 zł Rezerwuj
06.10 - 02.11.2019
 28 dni / ORKM1006
10009 zł Rezerwuj
13.10 - 09.11.2019
 28 dni / ORKM1013
10009 zł Rezerwuj
20.10 - 16.11.2019
 28 dni / ORKM1020
10009 zł Rezerwuj
27.10 - 23.11.2019
 28 dni / ORKM1027
10009 zł Rezerwuj
03.11 - 30.11.2019
 28 dni / ORKM1103
10009 zł Rezerwuj
10.11 - 07.12.2019
 28 dni / ORKM1110
10009 zł Rezerwuj
17.11 - 14.12.2019
 28 dni / ORKM1117
10009 zł Rezerwuj
24.11 - 21.12.2019
 28 dni / ORKM1124
10009 zł Rezerwuj
01.12 - 28.12.2019
 28 dni / ORKM1201
10009 zł Rezerwuj

kod imprezy: ORKM~MOSKWA_KURS_JEZYKA_ROSYJSKIEGO_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.