Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ponik - Mania Przetrwania Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ponik
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Ponik - Mania Przetrwania (wiek )
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Na obozach w Poniku wakacje spędza się aktywnie. W otoczonych lasem ośrodkach, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Każdy może tu znaleźć nowe lub rozwinąć swoje stare zamiłowania. Możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki oraz zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Na "twardzieli" czeka pełen adrenaliny "Extreme Camp". Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem aktywności czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich obozów, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do tarcz, celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, "czytanie mapy", zabawy terenowe, pierwsza pomoc - transport rannego i pomoc w trudnym terenie, marsze na orientację w terenie. W programie również zajęcia sportowe i rekreacyjne - m.in.: gry sportowe, ogniska z kiełbaskami, turnieje na świeżym powietrzu, plażowanie, dyskoteka. Do dyspozycji uczestników są rowery i kijki do nordic-walking. Dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych - w tym WORMS-ów. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne), a każdy uczestnik, na koniec obozu, otrzyma upominek - niespodziankę.

Program

MANIA PRZETRWANIA (MP) (10-14 lat), (15-18 lat)

Z nami dowiesz się jak PRETWAĆ w lesie, w górach, w wodzie i na mokradłach.
Będziemy wzorować się na przygodach słynnego BEAR’A GRYLLS’A – popularyzatora sztuki przetrwania.
Każdy z Was sprawdzi swój charakter i siły w EKSTREMALNYCH warunkach, m.in. podczas przeprawy przez wodę, bagna, mokradła i noclegu w lesie, w zbudowanym własnoręcznie szałasie.
Poznacie zastosowanie TECHNIK LINOWYCH w survivalu, nauczycie się jak skutecznie dobrać odpowiednie miejsce na ognisko, jak je rozpalić, jak przygotować posiłek w warunkach polowych i jak dobrać wyposażenie i ubiór do warunków atmosferycznych i terenowych.
Sprawdzicie jak rzeczy codziennego użytku mogą pomoc w przetrwaniu.
Do tego pełna emocji OFF-ROADOWA przygoda na jurajskich bezdrożach i SPŁYW KAJAKOWY Rzeką Wiercicą z nauką i technik kajakarskich.

Program fakultatywny

Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – 65 PLN.
Jazda quadem – 25 PLN.
Przejażdżka autem terenowym – 15 PLN (min. 5 os.).
Dodatkowe zajęcia paintballowe (1 gra, do wykorzystania 100 kulek) – 20 PLN.
Dodatkowe zajęcia na ściance wspinaczkowej – 15 PLN.

Zakwaterowanie

Ośrodek "Ponik"; Ośrodek Harcerski

Położenie: Ośrodki znajdują się na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.
Turnusy 1-3: zakwaterowanie w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym obszarze, w pokojach 2-, 3-, 4-, 5-osobowych w drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie dwa jeziorka, z jednego będziecie korzystać jako kąpieliska (ma ono piaszczystą plażę). Do waszej dyspozycji również świetlica z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepiki, boiska.
Turnusy 4-5: zakwaterowanie w Ośrodku Harcerskim o powierzchni 6 ha, usytuowanym w sosnowym lesie, w drewnianych, zmodernizowanych domkach letniskowych z łazienkami i aneksem kuchennym. W każdym domku znajdują się 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się również: pola namiotowe, kuchnia ze stołówką i świetlica. Uczestnicy będą mogli korzystać z kąpieliska Ośrodka Ponik lub na rzece Wiercicy w Złotym Potoku.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser) – serwowane w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w Ośrodku Ponik w formie bufetu. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Program zostanie dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Uczestników prosimy o zabranie: śpiwora i karimaty, menażki i sztućców (menażki i sztućce zapewniamy tylko uczestnikom: Mini Adventure Camp, MultiMania, Jura Adventure Camp), odpowiedniego stroju i obuwia do zajęć, małego plecaka, ciepłego swetra/polaru, nakrycia głowy, dresu, kurtki nieprzemakalnej, latarki z bateriami, stroju kąpielowego, preparatu przeciw komarom. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Od każdego uczestnika (powyżej 13-go roku życia) przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 13.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Przetrwania Ośrodek Ponik   (skrót: PONIK MANIA PRZETRWANIA OSRODEK PONIK PAX FB)

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Przetrwania Ośrodek Harcerski   (skrót: PONIK MANIA PRZETRWANIA W OSRODEK HARCERSKI PAX FB)
16.08 - 26.08.2019
 11 dni / KPOJ0816
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~111
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.