Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ponik - Mania Przetrwania Biuro Podróży Almatur

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ponik
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Ponik - Mania Przetrwania (wiek 10-18)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Niesamowite przygody w jurajskiej krainie!

Na obozach w Poniku wakacje spędza się aktywnie. W otoczonych lasem ośrodkach, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Każdy może tu znaleźć nowe lub rozwinąć swoje stare zamiłowania. Możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki oraz zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Na "twardzieli" czeka pełen adrenaliny "Extreme Camp", a na młodszych Mini Extreme Camp. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem aktywności czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich obozów, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do
celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, "czytanie mapy", gry terenowe, pierwsza pomoc - transport rannego i pomoc w trudnym terenie, marsze na orientację w terenie. W programie również zajęcia sportowe i rekreacyjne - m.in.: gry sportowe, ogniska z kiełbaskami, turnieje na świeżym powietrzu, plażowanie, dyskoteka. Do dyspozycji
uczestników są rowery i kajaki. Dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne). Każdy uczestnik, na koniec obozu, otrzyma upominek - niespodziankę.

Program

Mania przetrwania (10-14 lat), (15-18 lat)

Chcesz dowiedzieć się jak przetrwać w lesie, w górach, w wodzie i na mokradłach? Jeśli tak – to jurajski obóz survivalowy jest propozycją właśnie dla Ciebie. Będziemy wzorować się na przygodach słynnego Bear’a Grylls’a, który jest znany i uwielbiany przez miliony za sprawą swoich niebywałych osiągnięć prezentowanych w popularnych programach telewizyjnych. Każdy z Was będzie miał możliwość spróbowania swoich sił w ekstremalnych warunkach, m.in. podczas przeprawy przez wodę, bagna, mokradła. Będzie nocowanie w lesie, w zbudowanym własnoręcznie szałasie. Pokażemy Wam jakie techniki linowe zastosować w survivalu, jak skutecznie dobrać odpowiednie miejsce na ognisko, jak je rozpalić i jak przygotować posiłek w warunkach polowych. Dowiecie się jak odpowiednio dobrać wyposażenie i ubiór do warunków atmosferycznych i terenowych, a także jak rzeczy codziennego użytku mogą Wam pomoc w przetrwaniu. Do tego pełna emocji off-roadowa przygoda na jurajskich bezdrożach i zajęcia kajakowe z doskonaleniem technik kajakarskich.

Program fakultatywny

Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – wodny relaks w parku wodnym oraz zwiedzanie przepięknego zamku ogrodzienieckiego oraz grodu Birów. Chętne osoby będą również mogły skorzystać z dodatkowych atrakcji w Ogrodzieńcu np. park miniatur, park rozrywki, park doświadczeń fizycznych, dom strachów, tor saneczkowy. Cena – 75 zł (min. 7 osób).
Jazda quadem – 25 zł.
Przejażdżka autem terenowym – 20 zł (min. 5 os.).
Dodatkowe zajęcia paintballowe, do wykorzystania 100 kulek - 20 zł.
Dodatkowe zajęcia na ściance wspinaczkowej – 15 zł.

Zakwaterowanie

Ośrodek "Ponik" i Ośrodek Harcerski

Położenie: Ośrodki znajdują się na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.
Turnus I,II,III, IV - 10 noclegów, turnus V – 7 noclegów na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.

1-3 termin - w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym obszarze. Zakwaterowanie w 2-3-4-,5-osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie ośrodka znajduje się boisko do siatkówki plażowej i dwa jeziorka z czystą wodą, z jednego będziecie mogli korzystać jako kąpieliska (ma ono piaszczystą plażę). Tu odbywać się będzie większość zajęć wodnych. Wieczory przy ognisku spędzać będziemy na wyspie – urozmaicającej krajobraz Ponika. Do waszej dyspozycji jest również świetlica z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.
4-5 termin – w Ośrodku Harcerskim o powierzchni 6 ha, usytuowanym w środku sosnowego lasu. Zakwaterowanie w drewnianych, zmodernizowanych domkach letniskowych z pełnym węzłem sanitarnym. W każdym domku są 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się również: kuchnia ze stołówką, świetlica i sanitariaty z natryskami z ciepłą wodą.

Świadczenia

Zakwaterowanie: Turnus I,II,III, IV - 10 noclegów, turnus V – 7 noclegów na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Turnus IV i V w Ośrodku Harcerskim – wyżywienie w formie cateringu.
Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Od uczestników powyżej 13-go roku życia przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Zabierz ze sobą karimatę, menażkę i niezbędnik/sztućce, odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, buty za kostkę z twardą podeszwą do pieszych wędrówek, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Możliwość zakupu pakietu survivalowego (karimata, śpiwór, menażka, niezbędnik) w cenie 25 zł do 150 zł w zależności od konfiguracji oraz producenta – przy rezerwacji obozu proszę podać wzrost dziecka. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową. Program obozów zostanie odpowiednio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. W turnusie V
zajęcia będą realizowane w zakresie dostosowanym do zmniejszonej ilości dni obozu.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 13.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Przetrwania Ośrodek Ponik   (skrót: PONIK MANIA PRZETRWANIA OSRODEK PONIK PAX FB)
08.07 - 18.07.2020
 11 dni / KPOJ0708
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.07 - 29.07.2020
 11 dni / KPOJ0719
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
30.07 - 09.08.2020
 11 dni / KPOJ0730
1499 zł   1299 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Przetrwania Ośrodek Harcerski   (skrót: PONIK MANIA PRZETRWANIA W OSRODEK HARCERSKI PAX FB)
10.08 - 20.08.2020
 11 dni / KPOJ0810
1399 zł   1199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.08 - 28.08.2020
 8 dni / KPOJ0821
1199 zł   999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~111
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.