Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Pętla Beskidzka Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Polska - Pętla Beskidzka
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Wisła - Istebna - Koniaków - Żywiec - Ustroń - Cieszyn

- Skocznia Adama Małysza
- Dolina Białej Wisełki
- Folklor i tradycje ludowe
- Muzeum browaru w Żywcu
- Wjazd kolejką na Czantorię
- Piękna architektura Cieszyna

Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przyjazd do Wisły – perły Beskidu Śląskiego i spacer po centrum kurortu. Zobaczymy rynek, czekoladowy pomnik Adama Małysza, amfiteatr, park z miniaturami budowli znad Wisły i galerię trofeów A. Małysza. Następnie przejedziemy do Wisły-Malinki. Tu podejdziemy pod skocznię narciarską im. Adama Małysza i wjedziemy kolejką linową na górę, aby znad rozbiegu dla zawodników podziwiać malowniczą, górską panoramę. Dalej czeka nas przejazd do Wisły – Czarne i poznanie kolejnych atrakcji turystycznych zlokalizowanych w tym rejonie. Zobaczymy Jezioro Czerniawskie - zbiornik zaporowy utworzony w miejscu połączenia Białej i Czarnej Wisełki i pospacerujemy szerokim deptakiem biegnącym koroną zapory. Później wyruszymy w kierunku Zameczku – Rezydencji Prezydenta RP - poznamy długą i burzliwą historię tego obiektu oraz zwiedzimy jego piękne i nastrojowe wnętrza. Następnie czeka nas przejazd do hotelu, zakwaterowanie i krótki odpoczynek, a później „Zielony kulig” – przejażdżka konnymi zaprzęgami w głąb doliny Białej Wisełki, uznawanej za najpiękniejszą w Beskidzie Śląskim i góralska biesiada w kolibie przy akompaniamencie „żywej muzyki”. Powrót do hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Istebnej i Koniakowa. To dwie beskidzkie wioski, gdzie wciąż żywe są tradycje związane z folklorem, rękodziełem i sztuką ludową, a dawne zwyczaje przekazywane są z pokolenia na pokolenie. W Istebnej zobaczymy kościół p.w. Dobrego Pasterza, wystawę w Gminnym Ośrodku Kultury, gdzie wyeksponowana jest największa na świecie, wpisana na listę Guinnesa, koronka koniakowska o średnicy 5 m. Odwiedzimy również Kurną Chatę, w której posłuchamy dawnych instrumentów pasterskich i barwnej opowieści o tym „ jak to hańdowni na Istebnym bywało”. W Koniakowie zobaczymy muzeum koronki pełne misternie „heklowanych” koronkowych arcydzieł, centrum pasterskie, w którym znajduje się zagroda edukacyjna z żywymi zwierzętami i sklep góralski - tu oprócz pamiątek zakupić można pyszne góralskie sery wprost od producenta. Podejdziemy także na szczyt Ochodzitej – bezleśnej góry, z której roztacza się jedna z najpiękniejszych panoram górskich w całych Beskidach Zachodnich. Następnie przejedziemy do słynnego z wyśmienitego piwa urokliwego Żywca. Tu czeka nas zwiedzanie multimedialnego muzeum browaru, połączone z degustacją miejscowego trunku i spacer po centrum miasta. Zobaczymy rynek, kościół konkatedralny p.w. Narodzenia NMP, stary zamek, pałac Habsburgów i park. Wrócimy malowniczą trasą przez Szczyrk, która wchodzi w skład tzw. Beskidzkiej Piątki i przełęcz Salmopolską – jedną z najwyżej położonych przejezdnych przełęczy w Polsce. Powrót do hotelu na obiadokolację i nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu, wykwaterowanie z hotelu i wyjazd do Ustronia położonego na północnych stokach Beskidu Śląskiego. Przejazd przez Zawodzie - uzdrowiskową dzielnicę miasteczka, z charakterystycznymi sanatoriami w kształcie piramid. Wizyta w Parku Zdrojowym, w którym znajduje się pijalnia wód leczniczych, czas na ich degustację i wypoczynek w rozległym parku. Następnie udamy się na Czantorię – jedną z kultowych gór Beskidu Śląskiego. Kolejką linową wyjedziemy na podszczytową polanę Stokłosicy i spacerem, który trwa ok. 20 min. dotrzemy na jej szczyt. Tu znajduje się wieża widokowa, z której podziwiać będziemy roztaczającą się, doskonałą, górską panoramę. Powrót kolejką na dolną stację i przejazd do przygranicznego Cieszyna - miasta o niepowtarzalnym klimacie, na który złożyły się skomplikowana historia, piękna architektura, wielokulturowość i wielowyznaniowość. Podczas zwiedzania miasta zobaczymy Wzgórze Zamkowe z romańską rotundą św. Mikołaja, klasycystycznym pałacem Habsburgów i pozostałościami starego gotyckiego zamku. Będzie także możliwość wejścia na Wieżę Piastowską, która jest najlepszym punktem widokowym na Cieszyn i okolice. Pospacerujemy po rynku – poznamy jego zabytki, urokliwe kamieniczki, „Cieszyńską Wenecję”- uliczkę dawnych rzemieślników – garbarzy, tkaczy, sukienników i kowali. Zobaczymy także Studnię Trzech Braci - miejsce legendarnego założenia miasta. Następnie – granicą biegnącą wzdłuż rzeki Olzy przejdziemy do Czeskiego Cieszyna. Tu będziemy chwila czasu wolnego na spacer po tej części Cieszyna i zakupy. Wyjazd w drogę powrotną. Przyjazd do wybranego miasta. Zakończenie imprezy.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Wisły. Pokoje 2,3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
2 śniadania, możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w cenie 80 zł.
Transport:
Autokar turystyczny lub mikrobus.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
W zwiedzaniu Browarium w Żywcu mogą uczestniczyć tylko osoby pełnoletnie.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 200 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Pętla Beskidzka   (skrót: PETLA BESKIDZKA PAX BB)

kod imprezy: KPTX~PETLA_BESKIDZKA_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.