Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska, Litwa - Augustowskie noce Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Polska, Litwa - Augustowskie noce
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Augustów - Troki - Wilno - Gołdap - Suwałki - Czarna Hańcza - Wigry

- Rejs do Doliny Rospudy
- Malownicze Troki
- Barokowe Wilno
- Klasztor Kamedułów w Wigrach
- Mazurskie Tężnie Solankowe
- Głazowisko nad Czarną Hańczą

Program

1 dzień:
Wyjazd według rozkładu jazdy. Przejazd do Augustowa, miasta otoczonego dziewięcioma jeziorami. Dla chętnych rejs katamaranem do Doliny Rospudy. Popłyniemy rzeką Nettą, przez jeziora Necko i Rospuda, ze słynnym półwyspem Goła Zośka, wśród dziewiczej przyrody, aż do Doliny Rospudy. Tutejszy krajobraz chroniony jest ze względu na występowanie rzadkich gatunków roślin i zwierząt. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
2 dzień:
Wczesne śniadanie i wyjazd w stronę Litwy. Przejazd do Trok. Zwiedzanie malowniczo położonego na wysepce zamku, mającego opinię najbardziej urokliwego w krajach bałtyckich. Dla osób chętnych możliwość spróbowania „kibinów”- tradycyjnej potrawy kuchni karaimskiej. Następnie przejazd i zwiedzanie z przewodnikiem Wilna, miasta określanego mianem stolicy polskiego romantyzmu. Mieszkali tu m.in. Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki, Czesław Miłosz, Stanisław Moniuszko czy Józef Piłsudski. Spacer po starym mieście: Plac Katedralny z dzwonnicą i katedrą św. Stanisława, Ostra Brama z cudownym obrazem Matki Boskiej Ostrobramskiej. Zobaczymy również zaułek gotycki z kościołem św. Anny i pomnikiem Mickiewicza. Następnie odwiedzimy wnętrza barokowego kościoła p.w. św. Piotra i Pawła. Dla chętnych możliwość wykupienia regionalnej kolacji. Powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu udamy się do miejscowości Gołdap – jedynego uzdrowiska na Warmii i Mazurach, którego atrakcją są m.in. Mazurskie Tężnie Solankowe. Następnym punktem programu będzie Głazowisko Bachanowo nad Czarną Hańczą – łąka z naniesionymi przez lodowiec głazami (na tym terenie w 1972 roku utworzono Rezerwat Geologiczno – Krajobrazowy) oraz Jezioro Hańcza, które jest najgłębszym jeziorem w Polsce – jego maksymalna głębokość sięga 106 metrów. W dalszej drodze zatrzymamy się w Suwałkach na krótki spacer po mieście, podczas którego zobaczymy rynek, konkatedrę pw. Św. Aleksandra, dom i pomnik Marii Konopnickiej. Później dojedziemy do Wigier – miasta położonego na brzegu jeziora Wigry, u podnóża wzgórza Klasztoru Kamedułów, który zwiedzimy. Niegdyś należał on do najbogatszych w Europie. Fundatorem był Jan III Kazimierz Waza, który wywiązując się ze ślubów królewskich nakazał codzienne modlitwy o oddalenie wszystkich nieszczęść od kraju. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu, wykwaterowanie i wyjazd w drogę powrotną.

Program fakultatywny

- rejs katamaranem ok. 40 zł,
- lunch w Trokach ok. 10 EUR,
- regionalna kolacja na Litwie ok. 25 EUR.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** w okolicy Augustowa. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 2 kolacje serwowane, 1 regionalna obiadokolacja na Litwie (dodatkowo płatna).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników.

Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny paszport.

Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Warszawy. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Augustów (ok. 560 km) - ok. 10 godz.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 90 zł + ok. 15 EUR.
- programu fakultatywnego

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska, Litwa - Augustowskie noce     (skrót: AUGUSTOWSKIE NOCE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KPTL061313.06.2019 - 16.06.20191099 zł   934 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj 4 dni
KPTL082929.08.2019 - 01.09.20191099 zł   824 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KPTL~AUGUSTOWSKIE_NOCE_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.