Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Nauka języka Zagranica Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje

  Oferty Almatur   Zagranica


Oferty
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Kursy językowe

Dojazd autokaremAnglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC17 dniwiek 12-17
Transport samolotemAnglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC15, 22 dniwiek 12-17
Dojazd autokaremAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC17 dniwiek 17-99
Transport samolotemAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC15, 22 dniwiek 17-99
Dojazd autokaremAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family LSI17 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family LSI15, 22 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL15, 22 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL17 dniwiek 12-18
Transport samolotemAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS15 dniwiek 12-17
Dojazd autokaremAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC17 dniwiek 12-17
Transport samolotemAnglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC15, 22 dniwiek 12-17
Dojazd autokaremAnglia - Hastings - kurs j. angielskiego Junior Family EFL17 dniwiek 13-17
Dojazd autokaremAnglia - Hastings - obóz j. angielskiego First Step to English EFL17 dniwiek 10-14
Transport samolotemAnglia - Londyn - Adult Family CES15, 22 dniwiek 16-99
Dojazd autokaremAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family CES17 dniwiek 16-99
Dojazd autokaremAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family LSI17 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Adult Family LSI15 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL15 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Campus LAL17 dniwiek 12-18
Transport samolotemAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Family LAL15 dniwiek 15-18
Dojazd autokaremAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Family LAL17 dniwiek 15-18
Transport samolotemAnglia - Londyn - kurs j. angielskiego Junior Residence BSE15 dniwiek 12-17
Transport samolotemAnglia - Londyn Kingston - Junior Campus Kingston PLUS15, 22 dniwiek 13-18
Transport samolotemAnglia - Nottingham - kurs j. angielskiego Adult Family NLA15 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Nottingham - kurs j. angielskiego Junior Family NLA15 dniwiek 12-17
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Adult Family CES15, 22 dniwiek 16-99
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Family CES15, 22 dniwiek 14-18
Transport samolotemAnglia - Oxford - kurs j. angielskiego Junior Residence CES15, 22 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremAustria - Wiedeń - kurs języka angielskiego10 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremAustria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego10 dniwiek 12-18
Transport samolotemCypr - Episkopi - kurs j. angielskiego Junior Residence EIC16 dniwiek 10-17
Transport samolotemMalta - Pembroke - kurs j. angielskiego Junior Residence IELS8, 15, 22 dniwiek 13-18
Transport samolotemMalta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus15, 22 dniwiek 18-99
Transport samolotemMalta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Adult Family15, 22 dniwiek 18-99
Transport samolotemMalta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Junior Campus15, 22 dniwiek 14-19
Transport samolotemMalta - Marsascala - kurs j. angielskiego Junior Family ESL15, 22 dniwiek 14-18
Transport samolotemMalta - Mosta - kurs j. angielskiego Junior Residence ESL15, 22 dniwiek 12-18
Transport samolotemMalta - Pembroke - kurs j. angielskiego Junior Family IELS8, 15, 22 dniwiek 14-18
Transport samolotemMalta - Sliema - kurs j. angielskiego Kids Residence IELS15, 22 dniwiek 10-13
Transport samolotemMalta - St. Julians - kurs j. angielskiego MA Adult Family8, 15, 22 dniwiek 18-99
Transport samolotemMalta - St. Julians - kurs j. angielskiego MA Adult Residence8, 15, 22 dniwiek 18-99
Dojazd autokaremNiemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego intensywny14 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremNiemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego standardowy14 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremNiemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego dla studentów14 dniwiek 19-25
Dojazd autokaremNiemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego maturalny14 dniwiek 15-18
Transport samolotemSzkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Adult Family CES15 dniwiek 17-99
Transport samolotemSzkocja - Edynburg - kurs j. angielskiego Junior Family CES15 dniwiek 14-18
Transport samolotemSzkocja - Stirling - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Residence PLUS15 dniwiek 12-18
Transport samolotemUSA - Los Angeles - kurs j. angielskiego Junior Campus PLUS16 dniwiek 13-18

Kursy językowe indywidualne

Dojazd własnyAnglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyAnglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyAnglia - Oxford - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyAustria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego akademik ACTILINGUA - wiek: 16-1914, 21, 28 dni
Dojazd własnyAustria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego campus ACTILINGUA - wiek: 12-1714, 21 dni
Dojazd własnyAustria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyFrancja - Nicea - indywidualny kurs j. francuskiego rezydencja SPRACHCAFFE - wiek: 16-21 lat14, 21, 28 dni
Dojazd własnyFrancja - Nicea - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 16-21 lat14, 21, 28 dni
Dojazd własnyFrancja - Paryż - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 15-21 lat14, 21, 28 dni
Dojazd własnyFrancja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Barcelona - indywidualny kurs j. hiszpańskiego akademik ENFOREX - wiek: 16+14 dni
Dojazd własnyHiszpania - Barcelona - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Madryt - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Sewilla - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyHiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX- wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyIrlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyKanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyKanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyKanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyŁotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Augsburg - indywidualny wakacyjny kurs j. niemieckiego rodziny ASTUR - wiek: 12-1715, 22, 29 dni
Dojazd własnyNiemcy - Berlin - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Frankfurt - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny SPRACHCAFFE - wiek: 14-21 lat14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyNiemcy - Monachium - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyRosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnySzkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Boston - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+15, 22 dni
Dojazd własnyUSA - Washington DC - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 18+15, 22 dni
Dojazd własnyWłochy - Florencja - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyWłochy - Mediolan - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni
Dojazd własnyWłochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+14, 21, 28 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.