Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Obozy i kolonie Zagranica Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje

  Oferty Almatur   Zagranica


Oferty dla młodzieży
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Obozy młodzieżowe

Dojazd autokaremAlbania - Golem - obóz rekreacyjny11 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremAustria, Węgry, Słowacja - Wiedeń, Budapeszt, Bratysława - obóz języka niemieckiego10 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremAustria, Węgry, Słowacja - Wiedeń, Budapeszt, Bratysława- obóz języka angielskiego10 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremAustria, Węgry, Słowacja - Wiednia, Budapeszt, Bratysława - obóz rekreacyjny10 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremBułgaria - Złote Piaski - Obóz Fit&Fun11 dniwiek 14-18
Transport samolotemBułgaria - Złote Piaski - Obóz FIT&FUN - Wylot Katowice11, 12 dniwiek 14-18
Transport samolotemBułgaria - Złote Piaski - Obóz FIT&FUN - Wylot Warszawa11, 12 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremBułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja11 dniwiek 16-18
Transport samolotemBułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Katowice11, 12 dniwiek 14-18
Transport samolotemBułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa11, 12 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremBułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja11 dniwiek 13-15
Dojazd autokaremChorwacja - Crikvenica - Obóz aktywny11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremChorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjny11 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremChorwacja - Crikvenica - Obóz zumba11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremCzarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny11 dniwiek 13-18
Dojazd autokaremCzechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz języka niemieckiego12 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremCzechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny12 dniwiek 10-18
Transport samolotemDania - Billund - LEGOkraina5 dniwiek 9-16
Dojazd autokaremFrancja - Paryż - obóz rekreacyjny8 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremFrancja, Anglia - Paryż, Londyn - obóz rekreacyjny8 dniwiek 12-18
Dojazd autokaremGrecja - Skotina - j. angielski13 dniwiek 14-17
Dojazd autokaremGrecja - Skotina - Rekreacja13 dniwiek 13-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Caribe *** - obóz ABC nurkowania10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Caribe *** - obóz fotograficzny10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Caribe*** - obóz rekreacyjny10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Caribe***- obóz siatkówki plażowej10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Don Juan Center** - obóz ABC nurkowania10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Don Juan Center** - obóz rekreacyjny10 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar - H. Don Juan Center**- obóz siatkówki plażowej10 dniwiek 14-18
Transport samolotemHiszpania - Lloret de Mar - obóz ABC nurkowania8 dniwiek 14-18
Transport samolotemHiszpania - Lloret de Mar - obóz fotograficzny8 dniwiek 14-18
Transport samolotemHiszpania - Lloret de Mar - obóz siatkówki plażowej8 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremHiszpania - Lloret de Mar H. Caribe *** - obóz hiszpańskiego10 dniwiek 14-18
Transport samolotemHiszpania - Lloret de Mar Hotel Caribe*** - obóz rekreacyjny8 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremMacedonia - Struga - obóz rekreacyjny11 dniwiek 10-18
Transport samolotemMalta - Gzira - obóz rekreacyjny8 dniwiek 12-19
Dojazd autokaremSłowenia, Włochy - obóz rekreacyjny10 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremTurcja - Didim, Pamukkale, Istambuł - rekreacja - objazd14 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWęgry - Hajduszoboszlo Węgierskie wakacje10 dniwiek 10-16
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna10, 11 dniwiek 8-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia język angielski10, 11 dniwiek 8-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia język włoski10, 11 dniwiek 8-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia plastyczne inspiracje10, 11 dniwiek 8-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia sport to zdrowie10, 11 dniwiek 10-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia taneczne pasje10, 11 dniwiek 8-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowe ABC10, 11 dniwiek 11-13
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz język angielski10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz język włoski10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz plastyczne inspiracje10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz sport to zdrowie10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz taneczny - zumba10, 11 dniwiek 14-18
Dojazd autokaremWłochy - Cesenatico - obóz windsurfing10, 11 dniwiek 14-14
Dojazd autokaremWłochy - Kampania i Rzym - obóz rekreacyjny10 dniwiek 10-18
Dojazd autokaremWłochy - Rimini - kolonia języka angielskiego10, 11 dniwiek 11-14
Dojazd autokaremWłochy - Rimini - kolonia rekreacyjna Aktywny relaks10, 11 dniwiek 11-14
Dojazd autokaremWłochy - Rimini - obóz języka angielskiego10, 11 dniwiek 15-18
Dojazd autokaremWłochy - Rimini - obóz rekreacyjny W rytmach disco10, 11 dniwiek 15-18
Dojazd autokaremWłochy - Toskania i Liguria - obóz rekreacyjny10 dniwiek 10-18

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.