Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Wycieczki Biuro Podróży Almatur

obozy młodzieżowe
wycieczki
OBOZY MŁODZIEŻOWE WYCIECZKI I WCZASY EGZOTYKA KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
menuAlmatur obozy młodzieżowe
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Oferty dla dorosłych
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Wycieczki
Zagranica
Dojazd autokarem Austria - Panorama Salzburga 4 dni
Transport pociągiem Austria - Pociąg do Wiednia 4 dni
Dojazd autokarem Austria - Smaki Tyrolu 7 dni
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II 7 dni
Dojazd autokarem Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice 4 dni
Dojazd autokarem Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża 11 dni
Dojazd autokarem Chorwacja - Smaki Dalmacji 7 dni
Dojazd autokarem Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour 9 dni
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie zamki i rezydencje 4 dni
Dojazd autokarem Czechy - Nie tylko Praga 4 dni
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze 3 dni
Dojazd autokarem Czechy - Z wizytą na Morawach 2 dni
Dojazd autokarem Francja - Paryż i zamki 7 dni
Dojazd autokarem Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada 16 dni
Dojazd autokarem Grecja - Akropolis Tour 9 dni
Dojazd autokarem Grecja - Grecja dla seniora 9 dni
Dojazd autokarem Grecja - Zorba, wino i Ty! 11 dni
Transport samolotem Hiszpania - Długi weekend w Barcelonie 5 dni
Dojazd autokarem Hiszpania - Flamenco show 10 dni
Dojazd autokarem Hiszpania dla seniora 9 dni
Transport samolotem Islandia - Spektakle natury 5 dni
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina 7 dni
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour 8 dni
Dojazd autokarem Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu 7 dni
Transport pociągiem Niemcy - Herzlich willkommen 3 dni
Dojazd autokarem Niemcy - Królewska Saksonia 4 dni
Transport samolotem Portugalia - Pokochaj Porto 5 dni
Dojazd autokarem Rumunia - Perły Karpat 9 dni
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika 11 dni
Dojazd autokarem Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby 11 dni
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany 9 dni
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany 11 dni
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji 3 dni
Dojazd autokarem Słowenia - Barwy Słowenii 7 dni
Dojazd autokarem Słowenia - Zachwycająca Słowenia 4 dni
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych 9 dni
Dojazd autokarem Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku 7 dni
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały 9 dni
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli 7 dni
Dojazd autokarem Szwecja, Norwegia, Dania - Kraina fiordów 9 dni
Dojazd autokarem Turcja - Bajkowa Kapadocja 11 dni
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję 14 dni
Dojazd autokarem Węgry - Nie tylko Budapeszt 4 dni
Dojazd autokarem Węgry - Tokaj, czardasz i termy 4 dni
Dojazd autokarem Węgry - Weekend w Budapeszcie 3 dni
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice 4 dni
Dojazd autokarem Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi 9 dni
Dojazd autokarem Włochy - Alpejskie jeziora 7 dni
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour 9 dni
Dojazd autokarem Włochy - Giro di Italia 14 dni
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa 9 dni
Dojazd autokarem Włochy - Roma Tour 7 dni
Dojazd autokarem Włochy - Toscana Tour 7 dni
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre 9 dni
Dojazd autokarem Włochy - Venezia Tour 6 dni
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia 7 dni
Dojazd autokarem Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże 9 dni

Polska
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Karkonoskie uroki 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Karkonosze dla aktywnych 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice 3 dni
Dojazd autokarem Polska - Krzyżackim szlakiem 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Mazurskie opowieści 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Między Wisłą a Bugiem 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Podlasia czar 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Sen o Warszawie 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Szlak Piastowski 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic 3 dni
Dojazd autokarem Polska - Śladami Kopernika 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Śląskie pałace, fabryki i browary 4 dni
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w Krakowie 2 dni
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą w Świętokrzyskiem 2 dni
Dojazd autokarem Polska - Z wizytą we Wrocławiu 2 dni
Dojazd własny Polska - Zasmakuj Kujaw - Niech Cię Zakole - kujawski szlak kulinarny 3 dni
Dojazd autokarem Polska, Czechy - Tajemnice Dolnego Śląska 4 dni
Dojazd autokarem Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald 3 dni
Dojazd autokarem Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki 4 dni

Almatur - organizator niezapomnianych wakacji życia zaprasza do zwiedzania najciekawszych miejsc Europy. Z myślą o Państwu przygotowane zostały wspaniałe wycieczki do takich miejsc, jak Praga, Czechy czy Francja. Objazdowe wycieczki do Grecji, na Litwę, Węgry lub do Niemiec zapewnią tysiące niezapomnianych wrażeń, płynących z odwiedzania najwspanialszych zabytków, charakterystycznych dla danego regionu. Almatur znany jest z tego, że wszystkie wycieczki autokarem organizowane są jako bezpieczne, komfortowe i zaplanowane w każdym szczególe. Szczegółowy plan zwiedzania ma na celu odwiedzenie najbardziej znanych miejsc, w czym zawsze będzie towarzyszył Państwu doświadczony polski przewodnik. Po intensywnym wypoczynku czekał będzie na Państwa wypoczynek w komfortowych pokojach hotelowych, zapewniających niezbędne udogodnienia i wygody na europejskim poziomie. Jeżeli chcą Państwo, aby tego roczne wakacje wyglądały inaczej od poprzednich, warto wybrać dla siebie i rodziny wycieczki do Turcji, Niemiec lub Austrii, zawsze gwarantujące zadowolenie z dokonanego wyboru.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR