Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE I ZIMOWE OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Informacje
Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Melbourne - Ayers Rock (Uluru) - Sydney - Cairns - Wielka Rafa Koralowa - Auckland - Waitomo - Rotorua

- Melbourne i Great Ocean Road
- Niesamowite Ayers Rock (Uluru)
- Sydney z Operą i Harbour Bridge
- Wielka Rafa Koralowa
- Wybrzeża Wyspy Północnej
- Zjawiska geotermalne Rotorua



Program

1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Warszawie dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Wylot z przesiadką do Australii.

2 dzień:
Kontynuowanie lotu, przesiadka w jednym z portów azjatyckich.

3 dzień:
Przylot do Melbourne. Na początku musimy przyzwyczaić się do odwróconej pory dnia i nocy, zatem z miejsca ruszamy na zwiedzanie. Melbourne to wyjątkowo piękne miasto, położone nad rzeką Yarra w pobliżu wybrzeża oceanicznego. Oglądamy budynki z czasów kolonialnych, raczymy się znakomitym piwem i zważywszy na zmęczenie długim lotem spokojnie spacerujemy po centrum. Uwagę zwraca dzielnica Docklands, budynek parlamentu stanowego, wielki Federation Sqaure i wiele innych atrakcji. Po południu spotkamy się z typowymi australijskimi zwierzętami w podmiejskim parku. Koala i kangury to tylko niektóre z nich, które zobaczymy. Znajdują się tu też psy dingo, a nawet sam diabeł tasmański. Nocleg w hotelu w centrum Melbourne.

4 dzień:
W tym dniu pojedziemy wzdłuż wybrzeża drogą uchodzącą za najpiękniejszą w Australii - Great Ocean Road. To czas, by podziwiać widoki, obserwować przyrodę i pospacerować po szerokich plażach. Dojeżdżamy aż do położonego na wybrzeżu Great Otway National Park. Wieczorem powrót do Melbourne na nocleg.

5 dzień:
Przejazd na lotnisko i wylot do dalekiego Ayers Rock (aborygeńska nazwa to Uluru) położonego już w Północnym Terytorium. Każdy ujrzy na własne oczy czerwony środek Australii - najsłynniejsze miejsce kraju. Obserwacja Ayers Rock o zachodzie słońca to prawdziwa uczta dla oczu i ducha. Nocleg w ośrodku turystycznym.

6 dzień:
Wcześnie rano kolejna wycieczka pod Ayers Rock. Tym razem zobaczymy to niezwykłe miejsce w scenerii wschodzącego słońca. Wyjazd do pięknych skał i zarazem świętego miejsca - Kata Tjuta (Olgas). Łatwy spacer doliną między skałami daje wspaniałe możliwości fotografii tego nieziemskiego krajobrazu. Przejazd na lotnisko i lot do Sydney, jak wielu twierdzi - najpiękniejszego z dużych miast świata. Wieczorem spacer w okolicy Opery. Nocleg w centrum Sydney.

7 dzień:
Zwiedzanie centrum Sydney: Circular Quai z gmachem słynnej Opery oraz Harbour Bridge. Chwila wytchnienia w pięknym ogrodzie botanicznym. Katolicka katedra i dzielnica Darling Harbour. Rejs promem do Manly, miejscowości leżącej nad otwartym oceanem - ostatnia okazja do fotografowania opery i mostu Harobour Bridge z pokładu promu. Wieczorem wjazd na imponującą wieżę widokową (wstęp płatny dodatkowo wg aktualnych cen), z której rozciąga się piękna panorama. Nocleg w hotelu w Sydney.

8 dzień:
Wycieczka w pobliskie góry Blue Mountains – Góry Błękitne, do miejscowości Katoomba. Góry zawdzięczają swoją nazwę porastającym ich stoki eukaliptusom. Zawarte w liściach tych drzew olejki eteryczne ulatniając się powodują, że góry wyglądają z daleka jakby były przykryte niebieskawą mgłą. Najbardziej znaną i najczęściej fotografowaną atrakcją turystyczną okolicy jest formacja skalna o nazwie Three Sisters. Przejazd kolejką szynową i linową (bilet płatny dodatkowo wg aktualnych cen). Spacer po Katoombie, która była kiedyś ważnym miasteczkiem górniczym. Dziś można odwiedzić tu liczne sklepy z pamiątkami i bary. Pod wieczór powrót do Sydney. Nocleg w hotelu w Sydney.

9 dzień:
Przejazd na lotnisko i kolejny lot. Lądujemy na samej północy Australii w Cairns w stanie Queensland – bramie do Wielkiej Rafy Koralowej, na tropikalnym wybrzeżu Australii. Przejazd do hotelu. Nocleg w Cairns.

10 dzień:
Dla chętnych fakultatywna, całodzienna wycieczka jachtem na Wielką Rafę Koralową (cena wycieczki zależy od jej rodzaju - szczegóły w liście do uczestników). Podczas wycieczki lunch, podziwianie rafy i pływanie z rurką i maską, możliwość nurkowania z butlą z instruktorem. Na niektórych wycieczkach możliwe jest też oglądanie rafy przez szyby ze specjalnie przystosowanych łodzi. Spacer po nadmorskiej części miasteczka. Nocleg w hotelu w Cairns.

11 dzień:
Fakultatywna wycieczka do wodospadów Barron i pobliskiej górskiej miejscowości Kuranda, niegdyś górniczej, a dziś bardzo turystycznej (cena wycieczki zależy od liczby chętnych - szczegóły w liście do uczestników). Osoby, które nie wezmą udziału w wycieczce, mogą spędzić czas w pełnym sklepów i barów w Cairns lub wyjechać autobusem na jedną z pobliskich plaż. Nocleg w hotelu w Cairns.

12 dzień:
Wylot do Auckland, największego miasta Nowej Zelandii. Przejazd do hotelu i nocleg.

13 dzień:
Zwiedzanie Auckland: leżący niemal w centrum port jachtowy - wszyscy Nowozelandczycy są żeglarzami, a żeglarstwo to prawdziwa narodowa pasja. Przeprawa przez zatokę do północnej dzielnicy Davonport, gdzie zachowały się stylowe, XIX-wieczne domy. Po powrocie do centrum, spacer główną ulicą - Queen Street. Wyjazd na wieżę obserwacyjną i radiową - Sky Tower, o wysokości 328 metrów (wstęp płatny dodatkowo wg aktualnych cen). Wieża została otwarta w 1997 r. i jest najwyższą budowlą Półkuli Południowej. Nocleg w Auckland.

14 dzień:
Wycieczka na piękne wybrzeże okolic miejscowości Piha. Spacer przez składający się z endemicznych drzew i paproci las. Jeśli ktoś nie boi się marszu lekko pod górę, z pewnością dojdzie ścieżką aż do wodospadu. Czeka nas też spacer szeroką plażą z widokiem na górującą nad nią Lwią Skałę. Odważniejsi mogą zdecydować się na kąpiel w stosunkowo chłodnym oceanie. Po południu jedziemy do Muriwari, kolejnego miejsca na wybrzeżu. Widzimy wielką kolonię głuptaków, które gniazdują na stromych skałach. Głuptaki można obserwować ze specjalnych platform widokowych. Powrót do Auckland i nocleg.

15 dzień:
Wyjazd do jaskiń Waitomo. Te malownicze jaskinie są odwiedzane przez licznych turystów przede wszystkim z powodu zamieszkujących je świecących larw, które wiszą na sklepieniu niczym gwiazdy. Jeśli pozwala na to stan wody część jaskini zwiedza się płynąc podziemną rzeką. Kontynuowanie podróży do Rotorua. Miasteczko słynne jest z okolicznych gejzerów, wulkanów błotnych i innych zjawisk geotermalnych. Rosną też tu piękne lasy drzewiastych paproci, otaczających liczne jeziora. Wizyta w centrum Rotorua, które od wieków było zamieszkiwane przez Maorysów. Zobaczymy autentyczny dom zebrań Maorysów i kościółek z elementami maoryskiego zdobnictwa. Nocleg w Rotorua.

16 dzień:
Zwiedzanie okolicy: obszar geotermalny Te Puia ze słynnym gejzerem Pohutu, zobaczymy ptaszka kiwi, zamieszkującego wyłącznie Nową Zelandię. Kiwi utrzymywane jest w niewoli w zaciemnionych pomieszczeniach, na wolności zachowało się ich już niewiele. Wybierzemy się też za miasto, aby podziwiać lasy drzewiastych paproci i szmaragdową toń jeziora. Przewidujemy wizytę w kolejnym rezerwacie, w którym oglądamy niezwykle ciekawe, geotermalne zjawiska. W okolicy Rotorua widać, że żyjemy na planecie, która pod cienką skorupą jest bardzo gorąca. Nocleg w Rotorua.

17 dzień:
Rano fakultatywnie pławienie się w geotermalnych basenach lub dla odważnych możliwość emocjonującego raftingu na malowniczej rzece Kaituna. Rafting nie należy do trudnych, odbywa się pod okiem instruktorów i jest okazją do bliskiego spotkania z przyrodą. Orientacyjne ceny tych atrakcji będą podane w liście przedwyjazdowym. Po południu wyruszamy do Auckland. Wieczorem ostatni spacer wzdłuż nabrzeży. Nocleg w Auckland.

18 dzień:
Kończymy pobyt w Nowej Zelandii i wylatujemy do Europy.

19 dzień:
Przylot do Warszawy.

Program fakultatywny

- wjazd na wieżę widokową w Sydney ok. 28 AUD
- przejazd kolejkami w Katoombie ok. 35 AUD
- całodzienna wycieczka jachtem na Wielką Rafę Koralową ok. 230 AUD
- wycieczka do wodospadów Barron i miejscowości Kuranda ok. 130 AUD
- wjazd na wieżę Sky Tower w Auckland ok. 29 NZD
- wejście na baseny geotermalne w Rotorua ok. 30 NZD
- rafting po rzece Kaituna ok. 120 NZD



Świadczenia

Zakwaterowanie:
Według programu hotele, pensjonaty o standardzie**/*** - pokoje 2 osobowe z łazienkami. W rejonie Ayers Rock (Uluru) nocleg w bazie turystycznej, łazienki do wspólnego użytku.
Wyżywienie:
Śniadania w hotelach lub lokalnych barach.
Transport:
Przeloty wg programu wraz z opłatami lotniskowymi, wynajęte mikrobusy, komunikacja publiczna i miejska, pociąg, prom.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego, wstępy do obiektów wymienionych w programie, wszelkie opłaty administracyjne. Pośrednictwo wizowe (wiza otrzymywana jest bezpłatnie). Opieka polskiego pilota na całej trasie.



Informacje praktyczne

Ceny wraz z III ratą nie obejmują:
- pozostałych posiłków nieujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 12-25 USD/posiłek), możliwość tańszego wyżywienia - zakupy w sklepach spożywczych i tanich barach,
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione są od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników),
- zwyczajowych napiwków, ok. 60 USD.
Minimalna liczba uczestników w grupie: 10, maksymalna: 19.
Orientacyjne ceny atrakcji i wycieczek fakultatywnych: wjazd na wieżę widokową w Sydney ok. 28 AUD; przejazd kolejkami w Katoombie ok. 35 AUD; całodzienna wycieczka jachtem na Wielką Rafę Koralową ok. 230 AUD; wycieczka do wodospadów Barron i miejscowości Kuranda ok. 130 AUD; wjazd na wieżę Sky Tower w Auckland ok. 29 NZD; wejście na baseny geotermalne w Rotorua ok. 30 NZD; rafting po rzece Kaituna ok. 120 NZD.

Informacje praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście około dwa tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy. Wyżywienie dla chętnych pomaga organizować na bieżąco pilot. Należy pamiętać, że odwiedzane kraje nie są tanie.

Informacje wizowo-paszportowe:
Wymagane min. 2 wolne strony w paszporcie ważnym min. 9 miesięcy od daty zakończenia wycieczki. Biuro pośredniczy w uzyskaniu wizy australijskiej. Przy wpłacie I raty należy przesłać bo biura kolorowy skan pierwszej strony paszportu (ze zdjęciem) oraz odpowiednią dokumentację wizową (przesłaną przez biuro). Nie jest konieczne złożenie paszportu.

Informacje zdrowotne:
Nie ma obowiązku szczepień. Odwiedzane kraje należą do najbezpieczniejszych na świecie. W Australii należy szczególną uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.

O wyprawie:
Wyprawa jest przeznaczona dla osób chcących aktywnie zwiedzać świat, znajdujących przyjemność w pokonywaniu trudów dalekich podróży i poznawaniu odmiennych kultur. Staramy się w miarę możliwości docierać również w miejsca położone poza obszarami masowej turystyki, ale nie unikamy miejsc atrakcyjnych i popularnych. Na wyjazd zapraszamy osoby nastawione pozytywnie do świata i do innych uczestników wycieczki, koniecznością jest sympatyczne i wyrozumiałe traktowanie otoczenia i innych ludzi. Proponujemy przede wszystkim aktywne i relatywnie tanie zwiedzanie znajdujących się w naszym programie miejsc. Nie należy spodziewać się luksusowych warunków zakwaterowania, jeśli takie noclegi się zdarzają, to należy je traktować jako wyjątek od reguły. Część noclegów może odbywać się w skromnych warunkach, a decydując się na udział w wyprawie należy mieć to na uwadze. Wyprawa przewiduje pokonywanie wielkich odległości samolotem. Osoby, które nie lubią spędzać czasu w samolocie, nie powinny brać udziału akurat w tej wyprawie. Zwiedzane kraje należą do bardzo dobrze zorganizowanych i zwykle wszystko na miejscu przebiega bardzo sprawnie. Podczas wyjazdu zdarzają się przejazdy komunikacją publiczną i miejską (Sydney i Auckland). Prosimy mieć na względzie fakt, iż czasem konieczne jest przenoszenie bagażu na krótkie dystanse - pomoc bagażowych zwykle nie jest możliwa. Prosimy zatem o zabranie jedynie takiego bagażu, który swoją wagą lub rozmiarami nie uniemożliwia poruszania się. Wyprawie od początku do końca towarzyszy polski pilot, który służy Państwu pomocą w każdej sytuacji.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki

Płatności:
I rata: 25% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) - na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 1050 USD - część walutowa ceny, uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi     (skrót: PO DRUGIEJ STRONIE ZIEMI PAX WG PROGRAMU)
Nr grupy Data Cena 
KEEA111818.11 - 06.12Sprzedaż zakończona19 dni
KEEA030303.03 - 21.0316999 zł   15312 zł   PromocjaRezerwuj19 dni

kod imprezy: KEEA~PO_DRUGIEJ_STRONIE_ZIEMI_PAX_WG_PROGRAMU
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.