Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Czechy - Czeskie grody i zamki Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Czechy - Czeskie grody i zamki
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Morawski Kras - Telcz - Hluboka nad Wełtawą - Holaszowice - Czeski Krumlov - Rožmberk nad Wełtawą - Czeskie Budziejowice - Żvikov

- Miasta z listy UNESCO
- Uroki Morawskiego Krasu
- Najpiękniejsze zamki Czech
- Barokowa wioska Holaszowice
- 600 - letni Czeski Piwowar
- Rejs po Zalewie Orlickim

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Cieszyn do Morawskiego Krasu – malowniczego obszaru skał wapiennych i zwiedzanie jednej z jaskiń. Przejazd do wpisanego na listę UNESCO miasta Telcza, zwanego „Morawską Wenecją”, spacer po Starym Mieście z renesansowymi i barokowymi kamienicami. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Hlubokiej nad Wełtawą – zwiedzanie neogotyckiego zamku. Następnie odwiedzimy Holaszowice - wioskę słynącą z domów w stylu „ludowego baroku”, wpisaną na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Kolejno przejedziemy do Czeskiego Krumlova - miasta z listy UNESCO, jednego z najpiękniejszych miast Republiki Czeskiej. Zwiedzanie kopalni grafitu oraz wspaniałego zamku z jedyną w swoim rodzaju kolorową wieżą. Wiele osób na pewno skojarzy to miejsce z malowanym dzbankiem z krumlovskiego zamku, o którym śpiewała Helena Vondrackova. Spacer uliczkami średniowiecznego miasta: starówka, XVI - wieczny ratusz, kościół św. Wita, dom Kaplanka. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do miejscowości Rožmberk nad Wełtawą - zwiedzanie zamku, który był pierwszą rodową siedzibą znaczącego rodu Rosenbergów. Następnie przejedziemy do Trzebonia. Podczas spaceru po mieście odwiedzimy Czeski Piwowar z 600 - letnią tradycją. Później udamy się do Czeskich Budziejowic - miasta wpisanego na listę UNESCO. Na trasie naszego spaceru znajduje się: Plac Przemysława Ottokara II - jeden z największych placów Europy, fontanna Samsona, renesansowy ratusz, katedra św. Mikołaja, Czarna Wieża (punkt obserwacyjny i dzwonnica), Kościół Ofiarowania NMP, mury obronne. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Żvikova nad Wełtawą - zwiedzanie zamku Żvikov, rejs po zalewie Orlickim do zamku Orlik, gdzie udamy się do pięknych barokowych i rokokowych wnętrz. Oba te zamki należą do jednych z najwybitniejszych budowli świeckich czeskiej architektury z okresu średniowiecza. Wyjazd w drogę powrotną. Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** w okolicy Czeskiego Krumlova lub Czeskich Budziejowic. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 3 obiadokolacje serwowane.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Morawski Kras (ok. 260 km) - ok. 5 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1200 km

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 2.200 CZK

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Czechy - Czeskie grody i zamki     (skrót: CZESKIE GRODY I ZAMKI PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KCTT070404.07.2019 - 07.07.20191065 zł   852 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KCTT081515.08.2019 - 18.08.20191199 zł   899 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

kod imprezy: KCTT~CZESKIE_GRODY_I_ZAMKI_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.