Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Austria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy Wiedeń
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Austria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego (wiek )
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Językowy Strudel

Kurs języka niemieckiego 12-18 lat

Wiedeń - to dawna stolica monarchii austrowęgierskiej. Symbol bogactwa i luksusu. Niezliczona ilość zabytków i muzeów na czele z zabytkowym centrum wpisanym na listę dziedzictwa UNESCO sprawia, że jest jedną z najczęściej odwiedzanych stolic Europy przez turystów z całego świata. To idealne miejsce do nauki języka. Poza nauką w sali w czasie codziennych wycieczek będziemy poznawali wspaniałe zabytki i muzea, uczestniczyli w rozlicznych wydarzeniach artystycznych i kulturalnych zachęcających do wykorzystania nabytych umiejętności językowych oraz do swobodnego poruszania się po tym jednym z najbezpieczniejszych miast Europy. Oprócz rezydencji cesarzy - Hofburg i Schönbrunn zobaczymy Belweder, katedrę św. Szczepana i Kahlenberg, z którego Jan III Sobieski dowodził bitwą o Wiedeń. Odwiedzimy najbardziej znane muzea z unikalnymi zbiorami. Nie ominą nas atrakcje odbywającego się przed wiedeńskim Ratuszem Festiwalu Filmów Muzycznych i imprezy w centrum rekreacyjno-wypoczynkowym na znajdującej się tuż obok naszego hostelu Donauinsel. Nocną panoramę miasta obejrzymy z wysokości 65 metrów "Diabelskiego Młyna" będącego jedną z atrakcji Prateru - najstarszego europejskiego parku rozrywki. Realizacja projektu "Niemiecki w Praktyce" - Praktisches Deutsch mit Wienern".

Program

Kurs dla osób o różnym poziomie zaawansowania. Kurs obejmuje 25 godzin lekcyjnych języka niemieckiego prowadzonych na poziomie A1/A2 i B1. Liczebność grupy 10 – 15 osób. Oprócz zajęć w sali lekcyjnej uczestnicy kursu biorą udział w projekcie językowym„ Niemiecki w Praktyce- Praktisches Deutsch mit Wienern, obejmującym terenowe gry miejskie, lekcje muzealne, zabawy edukacyjne i językowe, spotkania z rówieśnikami z całego świata, ćwiczenia w praktycznym zastosowaniu poznanych wyrażeń językowych w czasie wizyt w sklepie, na dworcu, poczcie czy banku. Konkursy językowe z nagrodami sprawią, że dzięki przebywaniu w naturalnym środowisku językowym uczestnicy po zakończeniu kursu będą posługiwać się językiem niemieckim nie tylko z większą pewnością, ale także bardziej efektywnie w codziennych sytuacjach. Znakomite położenie i dobre zaplecze rekreacyjne hostelu, bogaty program turystyczny i kulturalny powodują, że każdy dzień spędzony w Wiedniu będzie zapełniony ciekawymi zajęciami. Konieczność kontaktu z rówieśnikami, kadra mająca duże doświadczenie w prowadzeniu zajęć sprawi, że kontakt z językiem niemieckim w tak sprzyjających okolicznościach będzie stanowić zachętę do jego dalszej nauki po powrocie do domu. Kwalifikacja uczestników do odpowiedniej grupy językowej odbywa się na podstawie wypełnianego w dniu przyjazdu testu. Skorzystaj z szansy, oceń swoje umiejętności i rozwiąż przykładowe testy językowe: almatur.opole.pl/testyjezykowe/.

Program fakultatywny

Całodzienny rejs statkiem po Dunaju na trasie Wiedeń – Bratysława – Wiedeń. Wypłynięcie z Wiednia w godzinach porannych, powrót na kolację w hostelu. Rejs piękną trasą widokową połączony z kilkugodzinnym zwiedzaniem stolicy Słowacji – Bratysławy. Wyjazd realizowany przy udziale min. 10 osób, koszt ok. 50 EUR od osoby.

Zakwaterowanie

8 noclegów w świetnie położonym hotelu młodzieżowym Brigittenau. W pobliżu przystanki komunikacji miejskiej, centrum handlowe i tereny rekreacyjne. W hotelu sale seminaryjne i klubowe. Pokoje 2-, 4-osobowe z umywalką, łóżka piętrowe. Na terenie hotelu bezpłatne Wi–Fi. Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: 3 posiłki dziennie serwowane w formie bufetu, (możliwa dieta wegetariańska – prosimy zgłaszać przy zapisie na kurs). Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni: obiad na terenie Czech przy powrocie.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. NNW 15.000 PLN, KL 20.000 EUR
Opieka pedagogiczna, zajęcia z języka niemieckiego z polskimi lektorami.
Pakiet powitalny: plan metra, mapa miasta, zestaw fiszek „Niemiecki w podróży. Materiały dydaktyczne, informacje o atrakcjach miasta, zeszyt i długopis. Na zakończenie kursu – certyfikat jego ukończenia.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy.
Cały program realizowany jest środkami komunikacji miejskiej.
Opłata obowiązkowa – 80 EUR za komunikację miejską i bilety wstępu niezbędnych do realizacji programu wpłacana jest kierownikowi kursu. Dodatkowo zalecane kieszonkowe około 70 EUR + 50 EUR ma ewentualny rejs statkiem po Dunaju.
Należy zabrać ze sobą dowód osobisty lub paszport, nakrycie głowy, wygodne buty, strój kąpielowy i ręczniki.

Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 12.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 9.00 ostatniego dnia imprezy.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Austria - Wiedeń - kurs języka niemieckiego   (skrót: WIEDEN NIEMIECKI PAX FB)

kod imprezy: OAJW~WIEDEN_NIEMIECKI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.