Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Austria - Panorama Salzburga Biuro Podróży Almatur

OFERTY LETNIE OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECAMY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS KONTAKT PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Linz Salzburg St. Gilgen St. Wolfgang im Salzkammergut Bad Ischl Hallstatt
Obozy młodzieżowe
Wypoczynek i zwiedzanie
Oferta edukacyjna
Informacje
Austria - Panorama Salzburga
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Linz - Salzburg - St. Gilgen - St. Wolfgang - Bad Ischl - Hallstatt

- Linz nad Dunajem
- Salzburg - skarbiec architektury
- Wspaniałe ogrody wodne Hellbrunn
- Rejs po jeziorze Wolfgangsee
- Bad Ischl - ulubiony kurort cesarza
- Urocze miasteczko Hallstatt

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy do austriackiego miasta Linz – malowniczo usytuowanego po dwóch stronach Dunaju. Jego historyczna starówka leży na prawym brzegu rzeki, a rozległy Hauptplatz uchodzi za jeden z najpiękniejszych zwartych kompleksów architektonicznych Austrii. Spacer z przewodnikiem po centrum Linzu, a następni przejazd w okolice Salzburga, kolacja*, zakwaterowanie w hotelu lub pensjonacie, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejedziemy do Salzburga – jednego z najpiękniejszych miast Austrii. Spacer z przewodnikiem po Starym Mieście, które w 1996 r. zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego UNESCO. Udamy się do ogrodu, gdzie zobaczymy pałac arcybiskupi Mirabell, przejdziemy: Getreidegasse – najstarszą i najbardziej urokliwą uliczką miasta (pod nr 9 znajduje się Dom Mozarta), Rezidenzplatz z pomnikiem Mozarta oraz wstąpimy także do katedry św. Ruperta (XVII wiek). Następnie czeka nas wjazd kolejką na górującą nad miastem Twierdzę Hohensalzburg, skąd rozpościera się imponująca panorama miasta. Czas wolny. Po południu przejazd do Hellbrunn, gdzie zwiedzimy ogrody wodne. Pałac Hellbrunn, otoczony rozległym parkiem, zaliczany do najpiękniejszych przykładów architektury manierystycznej na północ od Alp, jest prawdziwym unikatem w całej Europie. Słynne ogrody z wodotryskami, zaprojektowane w 1618 roku zachwycają zwiedzających po dziś dzień. Kolacja*. Powrót do hotelu/pensjonatu na nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd malowniczą trasą do St. Gilgen – miejsca urodzenia matki Mozarta, rejs statkiem po jeziorze Wolfgangsee do St. Wolfgang. Krótki spacer po urokliwym miasteczku. Przejazd do Bad Ischl, ulubionej miejscowości wypoczynkowej Franciszka Józefa. Spacer po kurorcie, gdzie zwiedzimy willę cesarską, położoną w pięknym, ogromnym parku. Luksusowe sklepy, eleganckie restauracje, kawiarnie i cukiernie wpisują miasto w poczet najciekawszych, choć kosztownych miejsc w Austrii. Następnie przejazd do Hallstatt – uroczego miasteczka wpisanego na listę UNESCO, tarasowo położonego na wysokości 508 m n.p.m. i w niezwykły sposób wciśniętego między strome, skaliste stoki i taflę jeziora Hallstättersee. Kolacja*. Powrót do hotelu/pensjonatu, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w drogę powrotną. Powrót do Polski w godzinach wieczornych.

Program fakultatywny

Koncert muzyki klasycznej w Pałacu Mirabell – dorośli 40 EUR, studenci 20 EUR, uczniowie 15 EUR.

Program koncertu 21.06.2019:

MOZART: Quartett für Klavier, Violine, Viola und Violoncello g-moll KV 478
SCHUBERT: Triosatz B-Dur für Violine, Viola und Violoncello, D 471
BRAHMS: Klavierquartett g-Moll op.25
MAHLER: Klavierquartettsatz a-moll
w wykonaniu Mirabell Chamber Ensemble

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu lub pensjonacie o standardzie **/*** w okolicy Salzburga. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, (*możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie ok. 45 EUR/os).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia biletu na koncert muzyki klasycznej w dniu rezerwacji imprezy.
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Linz (ok. 550 km) - ok. 7 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1700 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt – ok. 75 EUR.

- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Austria - Panorama Salzburga   (skrót: PANORAMA SALZBURGA PAX BB)
20.06 - 23.06.2019
 4 dni / KATS0620
1196 zł   799 zł Last minutePlan podróży
15.08 - 18.08.2019
 4 dni / KATS0815
1196 zł   899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KATS~PANORAMA_SALZBURGA_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.